PLAN: Åge Hareide har en plan for hvordan Malmö skal stoppe Cristiano Ronaldo i Mesterliga-oppgjøret onsdag. Foto: Montasje/Scanpix.
PLAN: Åge Hareide har en plan for hvordan Malmö skal stoppe Cristiano Ronaldo i Mesterliga-oppgjøret onsdag. Foto: Montasje/Scanpix.

Her er Hareides plan for å stoppe Ronaldo

Åge Hareide bruker en norsk oppskrift for å kunne hindre Cristiano Ronaldo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag spiller Cristiano Ronaldo og resten av Real Madrids superstjerner mot Malmö i Mesterligaen.

Å stoppe den portugisiske superstjernen blir en skikkelig nøtt for Malmö-trener Åge Hareide og for forsvarspiller Anton Tinnerholm, som får ansvaret for å stoppe Real Madrid-spilleren.

– Høgli tok ut Ronaldo

Men den norske treneren har planen klar for å stoppe Ronaldo. Hareide brukte søndagen til å studere Real Madrids lag. Men det er en fire år gammel video er sentral Hareides plan.

Da Norge møtte Portugal borte i EM-kvalifiseringen i 2011 fikk Ronaldo lite til. Det var det en god grunn til.

Selv om Norge tapte kampen 0-1 etter en scoring av Helder Postiga var Ronaldo delvis usynlig på grunn av Høglis spill. Nå vil Malmö-treneren bruke videoen i forberedelsene til Real Madrid-kampen.

– Tom Høgli tok ut Ronaldo helt i den kampen. Den videoen skal jeg vise Anton, sier Hareide til Expressen i forkant av møtet.

Måtte bytte side

Så bra gjorde nordmannen det at etter 40 minutter ut i kampen byttet Ronaldo posisjon med Nani og portugiseren sparket til Høgli også ved en anledning.

– Høgli gjorde det perfekt. Mot en spiller som Cristiano Ronaldo handler det om å være tett oppi, holde ham så mye feilvendt som mulig og ikke gi ham noe ekstra, forklarer Hareide til Expressen, som likevel må innrømme:

– På en bra dag så tar Ronaldo seg forbi hvem som helst.

Real Madrid-stjernen har startet årets La Liga-sesong godt. Fem mål på seks kamper er absolutt akseptabelt og Ronaldo er toppscorer i La Liga. Det er liten tvil om at portugiseren blir en ekstremt farlig trussel mot Malmö.

– Det er en fantastisk fotballspiller, det er det ingen tvil om. Tilsammen med Lionel Messi er han best i verden. Men også de spillerne har dårlige dager. De kan ha dager der de ikke får noe til, minner Malmö-treneren om.