<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet" id="ext-gen1507"> </span>Familen Zekhnini har fått munnkurv av agent Solbakken

Fagermo: – Jeg er veldig glad i Rafik

Men Dag-Eilev Fagermo mener irettesettelsen av gullgutten Zekhnini (17) var nødvendig. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BAKGRUNN: – Han er mer opptatt av å være tv-stjerne enn fotballspiller

SKIEN (TV 2): I går var han henvist til benken. I dag fikk Rafik Zekhnini i alle fall spille, mot Arendal i 2. divisjon.

Før kampen hadde han møte med Dag-Eilev Fagermo.

– Det var ikke noe ekstraordinært. Vi møtes ofte. Han er ikke sur på meg, og jeg er ikke sur på han. Jeg er veldig glad i Rafik, og han er et stortalent, sier Fagermo.

Les også: Årst slakter Fagermo: – En 17-åring må slippe å høre slikt piss

– TV-stjerne
Odd-treneren har fått kritikk fra flere hold etter at han strammet supertalentet kraftig opp etter gårsdagens kamp mot Sarpsborg.

– Han er mer opptatt av å være tv-stjerne enn fotballspiller. Når du sier "vet du ikke hvem jeg er" til en dame, så er det på tide å komme seg tilbake på trening, sa Fagermo til TV 2 i går.

Det fikk en av TV 2s eksperter til å reagere i Fotballkveld-studio.

– Man sier ikke sånn piss til en syttenåring, mente Ole Martin Årst.

Også Freddy Dos Santos mener utsagnet var unødvendig.

– Jeg synes ikke noe om det. Det burde vært tatt internt. En fotballtrener slipper unna med dette, men hadde det skjedd i en hver annen bedrift hadde det blitt bråk. Det verste er at man som spiller ville vært skjøvet langt ut i kulda om man hadde sagt det samme om en trener. Man blir forsvarsløs som spiller i en slik situasjon.

Men Fagermo angrer ikke på det han sa.

– Det jeg sa var sagt med en humoristisk tone, og var ikke ment som noe sårende. Selv om noen kanskje oppfattet det sånn. Men så tror jeg Rafik har godt av de tingene som skjer nå. For det er en herding i det. Og hvis han tar steg og kanskje spiller utenfor Norge, så trenger han å møte virkeligheten som den er, sier Fagermo.

Enig om munnkurv
Etter møtet i dag har Fagermo blitt enig med Zekhnini om å skjerme han fra all utenomsportslig aktivitet de nærmeste ukene.

Treneren mener det er det som har satt unggutten tilbake sportslig. Mer fokus på trening, og skole, og mindre på media og sponsoroppdrag.

– Det er ikke bare media, men sponsorer også som har gått rett på Rafik. Der har det vært en del uheldige episoder den siste uka. Det må vi som klubb ta lærdom av. Så all den kontakten via media og sponsorer går nå via meg, sånn at vi i hvertfall får en riktig profil på det, sier Fagermo.

Familien har også fått beskjed av sin agent, Jim Solbakken, om ikke å uttale seg mer om saken. Men TV 2 traff en svært hyggelig pappa, Mohammed Zekhnini, på kveldens match. Og selv om han ikke ville la seg intervjue, bekrefter han at de nå har skværet opp med Fagermo.

– Alt ordner seg, alt er bra nå, smiler Zekhnini.

Fagermo bekrefter dette.

– Rafik skjønner dette, at jeg ikke er ute etter å mobbe en av mine egne. Jeg bruker humor i hverdagen. Det skaper energi. Dessuten er i vi i underholdningsbransjen, så hvis alle bare skal si «ingen kommentar» hele tiden, så tar ikke TV 2 og kjøper rettighetene til Tippeligaen neste gang, smiler Fagermo.