– En av de viktigste scoringene i Branns historie

Iskald Kristoffer Barmen sendte Brann opp på like mange poeng som tabelltoer Kristiansund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann – Bryne 2-1 (1-1):

Brann Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Brann skapte sjanse etter sjanse de siste 45 minuttene mot Bryne, men kampen så lenge ut til å ende uavgjort 1-1.

Fire minutter før slutt fikk skaffet imidlertid innbytter Azar Karadas Brann straffespark.

– Nerver av stål
En iskald Kristoffer Barmen, som i likhet med Karadas kom inn som innbytter, gikk frem og trillet inn 2-1-scoringen på arrogant vis.

– For noen nerver av stål, og for en viktig scoring! Det var en av de viktigste scoringene i Branns historie. Den kan være avgjørende med tanke på om Brann rykker opp eller ikke, utbrøt TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter scoringen 2-1-scoringen til Brann.

Scoringen sendte Brann opp på like mange poeng som tabelltoer Kristiansund.

Etter kampen var Barmen omtrent like rolig som før den avgjørende straffescoringen.

– Heldigvis gikk det fint
– Det var jo litt av et press, og det gikk mange tanker gjennom hodet. Heldigvis gikk det fint, sa Barmen til TV 2 Sporten etter kampen.

– Vi har jo spilt slike kamper tidligere. Nå klarte vi å ro dette i land til slutt. Dette var en kamp vi måtte ha tre poeng. Om vi skal rykke opp, så var dette en kamp vi måtte vinne. Nå har vi absolutt tenkt å vinne mot Kristiansund også, sa Branns helt.

Neste helg møtes nettopp Brann og Kristiansund til det som kan bli en kamp som er direkte avgjørende for opprykket.

– Jeg er jo fornøyd med at vi vinner kampen etter å ha skapt så mange sjanser. Vi burde ha scoret flere mål. Kristiansund har hatt en kjempesesong, men nå skal vi gjøre det vi må gjøre i den neste kampen. Mot Kristiansund blir det full fight, fastslo Branns trener Lars Arne Nilsen til TV 2 Sporten etter kampslutt. 

17-åring så lenge ut til å bli Brynes redningsmann
Brann tok ledelsen og styrte det meste gjennom hele kampen, men Bryne kan takke en beintøff 17-åring for at gjestene fikk med seg 1-1 til pause.

For bare noen minutter etter at Magnus Grødem egentlig skulle forlate banen på grunn av skade, steg 17-åringen frem og stanget inn 1-1-scoringen i det 40. minutt. 

Til TV 2 Sporten bekrefter Grødem at han ga blaffen i legens råd, og nærmest krevde å få fortsette kampen. 

– Jeg sa til legen at alt gikk fint, men han sa at jeg var ferdig. Da svarte jeg at jeg ville fortsette og at de bare måtte teste meg. Jeg klarte å løfte armen, og da jeg kom inn igjen så scoret jeg på den første sjansen. Og jeg fikk ingen medisinser, sa Bryne-spilleren Magnus Grødem etter å ha satt inn 1-1-scoringer - bare noen minutter etter å ha pådratt seg en kraftig smell i kragebeinet i duell med Vadim Demidov.

Ingen endringer i toppen
Sogndal var nære ved å rote bort 2-0-ledelsen mot Strømmen mandag kveld, men takket være en sen scoring vant serieleder 3-2.

Sogndal topper tabellen med 52 poeng fem serierunder før slutt.

Kristiansund følger på andreplass med 46 poengs, mens Brann følger på tredjeplass med samme poengsum, men ett mål dårligere i målforskjell.

Åpnet forrykende
Brann åpnet forrykende mot Bryne og skapte en rekke store sjanser mot klubben som foran oppgjøret stod med frem strake bortetap i OBOS-ligaen.

Etter et massivt press de første minuttene var det helt fortjent at Steffen Lie Skålevik sendte rødtrøyene fra Bergen. Scoringen kom i det niende minutt, etter at Skålevik ble spilt gjennom alene mot Bryne-keeper Anders Kristiansen og gjorde ingen feil.

– En strålende avslutning av en strålende spiller. Skålevik har virkelig imponert meg i Brann etter overgangen fra Nest-Sotra. Han har en enorm bevegelighet og arbeidsinnsats. Branns åpning på denne kampen var virkelig positiv. Hjemmelaget har skapt enorm, mens Bryne ikke skape noenting, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen om scoringen.

Men Bryne kjempet seg mer og mer med i kampen utover omgangen.

– Ga aldri opp
Og etter drøye 40 minutter slo Bryne tilbake. 17-åringen Magnus Grødem, som bare noen minutter tidligere lå nede med store smerter i kragebeinet, stanget inn 1-1 i sin første kamp fra start for Bryne.

– Magnus Grødem skulle opprinnelig ut av banen på grunn av skaden. Men det ville han ikke, han ville fortsette. Bare noen minutter etter skaden scoret han mål, sa Mathisen om 1-1-scoringen.

– Jeg overhørte samtalen med legen etter at Grødem ble skadet, og da sa Bryne-spilleren at han skulle ut å fullføre denne kampen, opplyste TV 2-reporter Davy Wathne fra sidelinjen under TV 2 Zebras sending av kampen.

Til tross for Branns gode åpning på kampen, gikk lagene til pause med 1-1. Det fikk publikum på Brann Stadion til å pipe mot egne spillere på vei til garderoben.

Slik startet lagene:

25. runde OBOS-ligaen, Brann Stadion. 

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Kasper Skaanes, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen - Amadaiya Rennie, Steffen Lie Skålevik, Erik Huseklepp.

Benken: Alex Horwath, Jonas Grønner, Kristoffer Larsen, Alejandro Castro, Viljar Vevatne, Azar Karadas og Kristoffer Barmen.

Bryne (4-4-2): Anders Kristiansen - Vegar Landro, Marius Lode, Krister Wemberg, Paul Addo - Bjørnar Holmvik, Sabri Khattab, Magnus R. Grødem, Oddbjørn Skartun - Mads Bøgild, Aram Khalili.

Benken: Jonas Høidahl, Pål Fjelde, Jon Helge Tveita, Emil Dahle, Robert Undheim.

Dommer: Espen Berntsen, FL Fart