LUKRATIV SESONG: Jordan Spieth viser frem troféene etter å ha vunnet FedEx Cup. Sesongen har betalt seg også i kroner og øre. FOTO: AP Photo/John Ami
LUKRATIV SESONG: Jordan Spieth viser frem troféene etter å ha vunnet FedEx Cup. Sesongen har betalt seg også i kroner og øre. FOTO: AP Photo/John Ami

Aldri har noen tjent mer på en golf-sesong enn Jordan (22)

Jordan Spieth har spilt inn 187 millioner kroner i løpet av 2015.

Jordan Spieth kronet en fantastisk sesong med seier i PGA-tourmesterskapet i Atlanta søndag. Triumfen sikrer ham også posisjonen som verdensener.

Ikke nok med det – 22-åringen fra Texas har sikret seg svimlende 22 millioner dollar (187 millioner kroner) i premiepenger i løpet av året. Spieth har vunnet fem turneringer i 2015, inkludert US Masters og US Open.

Søndag sikret han en overlegen seier med fire slags margin til trioen som delte annenplassen: Danny Lee fra New Zealand, Justin Rose fra England og svensken Henrik Stenson.

Spieth satte pengerekord for PGA-touren med 12.030.465 innspilte dollar i løpet av sesongen. I tillegg har en pott på 10 millioner dollar for seieren i sluttspillet i FedEx-cupen funnet veien til ungguttens konto.

Også Stenson, som lå ett slag bak Spieth før siste runde i Atlanta, hadde mulighet til å sikre seg sluttspillbonusen med seier. Men amerikaneren ble for sterk på greenene og vant til slutt komfortabelt.

Også tidligere i år var Spieth ranket som verdens beste golfer, men han ble vippet ned fra 1.-plassen i den første PGA-sluttspillturneringen i slutten av august. (©NTB)