<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet"> </span>Fagermo om Odd-juvelen:

– Han er mer opptatt av å være tv-stjerne enn fotballspiller

Dag Eilev Fagermo knebler Rafik Zekhnini (17) etter «popstjerne-oppførsel».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SKIEN (TV 2): Med tyske Dortmund i spissen, var det klubber fra fem ulike ligaer som hadde bedt Odd om billetter til kampen mot Sarpsborg 08.

Alle med et ønske om å se Rafik Zekhnini i aksjon. Men Odd-trener Dag Eilev Fagermo holdt 17-åringen på benken gjennom hele kampen.

– Han har blitt mer opptatt av å være tv-stjerne enn fotballspiller, og da blir du ikke fotballspiller, sier Fagermo til TV 2.

Til 2.divisjon
Fagermo mener unggutten har godt av litt ro etter mye styr og interesse fra storklubber rundt om i Europa.

– Det er naturlig at det påvirker en syttenåring,s elv om Rafik er voksen. Men han trenger nå å få beina ned på jorda, spille litt andredivisjon og komme seg opp igjen. Så er han tilbake om en stund, sier Fagermo.

Etter kampen i dag fikk Zekhnini munnkurv, og ble nektet å prate med TV 2.

– Det er to ting som kan frata han en stor karriere. Det ene er alvorlige skader. Det andre er at det går til hodet på han, og at han tror at han er bedre enn han er. Og da ebber talentet ut.

– Blir man for fort popstjerne i norsk fotball?

– Ja, det gjør man. Det er jo ikke rart med den interessen som er. Når du da sier til jentene «veit du ikke hvem jeg er», så må du begynne å trene litt hardere.

– Har han sagt det?

– Ja. Han har gjort det. Så da er det på tide å ta på seg leggbeskytterne og begynne å takle på trening i stedet, flirer Fagermo.

– Trenger ikke selge
Odds direktør innrømmer at økonomien i klubben også spiller inn i vurderingen av å sette Zekhnini på benken.

– Vi trenger ikke å selge han. Hadde vi vært desperate på det, hadde han kanskje spilt i dag. Men vi har et langsiktig perspektiv på Rafik, og tenker utvikling, sier Einar Håndlykken.

– Hvor konkret har interessen fra klubber som Dortmund og Manchester United vært?

– Jeg vil ikke være konkret på det. Det er fortsatt mye som skal skje før vi begynner å snakke om bud og slikt. Som sagt så er vårt fokus på å gjøre Zekknini til en best mulig fotballspiller. Vi har ikke hastverk, sier Håndlykken.