De Lanlay scoret mot gamleklubben

Rosenborg slo Viking 2-0 på Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Viking 2-0

Rosenborgs grep om Tippeliga-gullet blir bare sterkere og sterkere. Søndag slo trønderne tilbake etter 0-1-tapet for Molde i forrige serierunde med seier over Viking.

– Klarte ikke å motstå gleden
Og selvsagt måtte det skje med hjelp fra Yann-Erik de Lanlay. 23-åringen, som hadde spilt i Viking fra 2007 til han ble hentet til RBK i år, scoret via hodet til Björn Daníel Sverrisson i den første omgangen. Målet var hans første i RBK-trøyen.

– Det smakte godt med en seier og tre poeng. Det var kjekt. Jeg tenkte ikke så mye på det (å spille mot Viking) underveis i kampen, sier de Lanlay.

– Da dommeren blåste i fløyten, var det en helt vanlig fotballkamp. Det var rart å gå ut på banen og se de mørkeblå draktene på min venstre side, men jeg er kjempefornøyd med at vi tar tre poeng.

Da de Lanlay scoret, valgte han ikke å juble altfor mye. Han innrømmer likevel at det var vanskelig å holde seg selv om han var med på å påføre gamleklubben et nederlag.

– Jeg skulle til å feire, men jeg ombestemte meg. Det har litt med respekten for gamleklubben å gjøre, sier de Lanlay.

Unggutten fikk ikke uventet mye skryt av sjefen etter en solid kamp. 

– I dag var Yann-Erik strålende. Han scorer mål. Etter en periode setter vi ham opp en mot en. Da ser vi hvor god han er. I dag boltret han seg og slapp seg løs. Det er godt å se, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Søderlund scoret igjen
Rosenborg kontrollerte store deler av kampen og slo luften ut av Vikings håp om poeng da Alexander Søderlund befestet sin posisjon som Tippeligaens toppscorer med en iskald nettkjenning etter hvilen. Spissen står nå bokført med 21 scoringer på 24 kamper i årets sesong.

Rosenborg topper Tippeligaen med 58 poeng. Avstanden ned til Stabæk er poeng etter at bæringene vant 1-0 over Molde søndag kveld. Viking har fremdeles to poeng opp til Strømsgodset på bronseplassen.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Selnæs i stolpen
Rosenborg var det dominerende laget i den første omgangen. Hvittrøyene hadde mye ball og styrte spillet mot et kontringsorientert Viking.

Kampens første store sjanse kom fra Ole Selnæs. Med kapteinsbindet rundt armen fyrte RBKs midtbanesjef til via en Viking-spiller, men avslutningen gikk i stolpen og ut over dødlinjen.

«Yanni» scoret
Viking fikk flere gode overgangsmuligheter. Björn Daníel Sverrisson sendte en knallhard avslutning like utenfor målet til RBK-keeper André Hansen, mens Jon Dadi Bödvarsson misbrukte to gylne overgangsmuligheter til å score mål. Den ene av dem var på vei i mål, men ble stoppet etter godt forsvarsspill av Jonas Svensson.

Det så ut til å stå målløst til pause, men så dukket Yann-Erik de Lanlay opp på overtid. Den tidligere Viking-spilleren fikk avsluttet etter en corner, og sendte ballen i nettet via hodet til Vikings Sverrisson.

– Det var litt spesielt, innrømmet de Lanlay i pauseintervjuet på C More Fotball.

Rosenborgs nye lynving var i form mot gamle lagkamerater og holdt på å scoret sitt andre mål for kampen like etter hvilen. Austbø stoppet den avslutningen, men måtte ta en ny ball ut av nettet etter at timen var passert. 

Tippeliga-toppscorer Alexander Søderlund fikk ballen etter et raid av Pål André Helland, dro lekkert av Anthony Soares og bredsidet inn sitt 21. mål for sesongen.

Dermed endte det med 2-0-seier til serielederen.

Slik startet lagene:
Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolfsson, Johan Lædre Bjørdal, Jørgen Skjelvik - Anders Konradsen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø - Pål André Helland, Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay 
Viking (4-4-2): Iven Austbø - André Danielsen, Anthony Soares, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen - Vidar Nisja, Makthar Thioune, Björn Daníel Sverrisson, Samuel Adegbenro - Jon Dadi Bödvarsson, Suleiman Abdullahi