Er dette Norges mest uheldige hockeylag?

Nå lover treneren til Tønsberg Vikings at de spiller i eliteserien neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tønsberg Vikings har mer enn én gang bevist seg verdig en plass i den norske ishockeyeliten. Likevel går vestfoldingene nå inn i sin andre strake sesong i 1. divisjon.

Se reportasje øverst i saken!

Suverene forrige sesong

Historien begynner i 2012, da Vikings hadde gått til topps i 1. divisjon, og for første gang i sin historie ble klare for GET-ligaen etter å ha vunnet kvalifiseringen.

De fikk det som ventet tøft på øverste nivå, men klarte å kvalifisere seg til både 2014- og 2015-sesongen.

Likevel spilte Tønsberg på nest øverste nivå forrige sesong. Ikke fordi klubben på papiret rykket ned, men fordi økonomien var så dårlig, at styret i Tønsberg Vikings ba om å bli flyttet ned til 1. divisjon.

Der var de forrige sesong suverene, og vant til slutt med 85 poeng. Økonomien var nå såpass god at klubben ville gå for opprykk i den påfølgende kvalifiseringen, men igjen skulle det utenomsportslige sette en bitter stopper.

I en seier over Manglerud Star brukte nemlig Vikings to spillere uten offisiell godkjenning - da innbetaling av noen usle tusenlapper i overgangavgift ikke var gjort i henhold til fristen - og de tre poengene gikk isteden til MS. Det ble skjebnesvangert for rødtrøyene, som endte opp to poeng unna opprykk.

– Burde ha vært i Get-ligaen

Nå venter en ny sesong og ytterligere 36 kamper i 1. divisjon, før Tønsberg Vikings igjen kan få sjansen i eliteserien.

– Hvis dere gir alt i hver eneste kamp denne sesongen, og fortjener muligheten til å spille seks kvalikkamper, så lover jeg at ingenting skal få ta fra dere muligheten til å spille i GET-ligaen neste sesong, runger det fra trener Brett Stewart før sesongåpningen hjemme mot Narvik.

– Vi burde ha vært i GET-ligaen, og er ikke glade for å være her, men vi må bare holde ut én sesong til, sier canadieren til TV 2.

– En del spillere fra forrige sesong har forlatt oss og vi har fått inn mange nye, så forhåpentligvis er ikke spillergruppa så preget av det som har skjedd. Jeg har gjort mitt beste for å holde dørene lukket og skjerme dem for det meste av tullet, men vi har hatt det tøft, konstaterer Stewart.

Foran en fullsatt hjemmearena sikrer Vikings sesongens første trepoenger med 6-1-seier. Nå gjenstår kun 35 kamper og en kvalifisering, før eliteserien igjen kan bli et faktum.

– One down, konstaterer Vikings-treneren i garderoben etter kampen.

– Jeg lover, hvis spillerne gir alt i 35 kamper til, spiller vi i GET-ligaen neste sesong!