Van Gaals firerbande sendte United til topps

Manchester United gikk forbi naborival City og inntok tabelltoppen etter ny seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Sunderland 3-0

I starten av sesongen slet Manchester United med å få det offensive til å fungere. Wayne Rooneys omskolering til spiss fungerte ikke, og man krevde forsterkninger på topp.

Mange hevet øyenbrynene da valget falt på 19-årige Anthony Martial, men 500-millionersmannen har fungert som en katalysator for Uniteds offensive spill.

Etter å ha senket Southampton med to scoringer sist ordnet franskmannen sammen med lagets tre andre offensive stjerner -  Memphis Depay, Wayne Rooney og Juan Mata - en oppskriftsmessig 3-0-seier over Sunderland.

Se alle målene i videovinduet øverst i saken!

Seieren gjør at United passerer naborival Manchester City og overtar tabelltoppen i Premier League etter at de lyseblå gikk på et braktap mot Tottenham lørdag formiddag.

– Det spiller ingen rolle hvem av Martial, Rooney, Depay eller Mata som scorer. Det viktigste er at vi vinner fotballkamper. Jeg er veldig fornøyd med å være på toppen av tabellen - det er jo første gang vi er i den posisjonen i min tid her, sa United-manager Louis van Gaal etter kampen.

Pantilimon handset utenfor 16 - uten å få kort

Det tok ikke mer enn fem minutter før United skapte kampens første farlighet. Memphis Depay fosset nedover venstrekanten og slo inn, men ballen gikk akkurat over hodet på Anthony Martial. Juan Mata mottok ballen på bakerste og slo inn igjen – denne gangen var det Depay som ikke nådde frem.

Hjemmelaget fortsatte å presse på, men det var Sunderland som fikk den neste muligheten. Younes Kaboul svingte inn til midtstopperkollega John O’Shea, men den tidligere United-spilleren klarte ikke å overliste David de Gea.

Etter et drøyt kvarter oppstod en merkelig situasjon ute på Old Trafford-gresset. Sunderlands sisteskanse Costel Pantilimon tok ballen med hendene utenfor 16-meteren i duell med Martial. Dommer Mike Jones blåste for frispark - men dro ikke frem noe kort, til stor misnøye hos både hjemmepublikummet og United-spillerne. Forsøket fra Juan Mata gikk midt i muren.

Depay fant åpningen i Sunderland-muren

Sunderland spilte seg etter hvert mer og mer inn i kampen, og midtveis i omgangen måtte de Gea nok en gang i aksjon. Jeremain Lens kom seg fri inne i boksen, og fyrte av fra skrått hold – men Uniteds solide spanjol vartet opp med en fin benparade.

United så ut til å ha gitt opp å bryte gjennom gjestenes forsvarsmur inn mot pause, men i det Jones skulle blåse av lyktes det endelig for de rødkledde.

Daley Blind slo en strålende crosser til Mata, som fra kanten av fem-meteren la inn på tvers av målet – der dukket Depay opp og skled ballen i mål.

Martial og Rooney økte

Det var tydelig at målet fungerte som en vitamininnsprøytning for Louis van Gaals menn, for etter hvilen gikk vertene rett i angrep. Martial driblet seg forbi det som var av Sunderland-forsvarere og slo inn foran mål, hvor Wayne Rooney fikk et kne på ballen og satte inn 2-0.

Sunderland fikk en stor mulighet til å redusere like etterpå - Yann M'Vilas innsvinger fant etter mye klabb og babb Ola Toivonen i god posisjon, men avslutningen gikk rett på de Gea.

Mata ordnet nummer tre

Midtveis i andre omgang kunne - og burde - Depay satt sitt andre for dagen. Igjen vartet Martial opp med lekkert forarbeid da han serverte nederlenderen alene med Pantilimon, men den tidligere PSV-mannens avslutning var svak og gikk rett på Sunderland-keeperen.

Lagene så ut til å gå inn i garderoben på 2-0, men på overtid ordnet Juan Mata hjemmelagets tredje. Innbytter Ashley Young dro seg fri på venstrekanten og fant spanjolen som plasserte ballen vakkert oppe i hjørnet.

Dermed kunne hjemmefansen juble for tre poeng og tabelltopp da sluttsignalet gikk.