Susanne (17) på 5. plass i VM

Det ble bare nesten for Susanne Andersen på juniorjentenes fellesstart i sykkel-VM i USA fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge venter fortsatt på sin første medalje i sykkel-VM etter at Susanne Andersen ble nummer fem på juniorjentenes fellesstart fredag ettermiddag.

17-åringen fra Storhaug kom inn med hovedfeltet bak de tre første og ble nummer to i spurten, noe som var godt nok til femteplass etter 65 kilometer i Richmond, Virginia.

– Hadde ikke mer å kjøre med
Den andre norske deltakeren, Ingvild Gåskjenn fra Tønsberg, kom inn med samme gruppe og ble til slutt nummer 20.

– Jeg er egentlig fornøyd. Femteplass i VM er mer enn godkjent. Det var bra kjørt, så jeg er fornøyd selv om jeg hadde håpet på pallplass. Jeg var egentlig med hun som vant opp bakkene på andre runde, men hun kjørte rett og slett fra meg på vei ned. Da ble det tungt å kjøre seg opp til teten. Man blir stiv av disse bakkene her, så da hadde jeg ikke mer å kjøre med, sa Andersen til TV 2 etter målgang.

Overlegen dobbelvinner
Verken de norske, eller noen andre, kunne imidlertid gjøre mye med gullvinneren.

Chloe Dygert var nemlig i en klasse for seg og tok sitt andre gull i mesterskapet. Samme jente var nemlig også fullstendig overlegen på tempoen tidligere i uken.

Dygert kom seg løs med lagvenninnen Emma White, polske Agnieszka Skalniak og franske Juliette Labous på den andre av fire runder, og bestemte seg like så godt for å gå solo halvveis ut på den tredje. 

Derfra og inn var hun overlegen, og jenta vant med hele 1.23 ned til White på andreplass. Polske Skalniak tok den siste medaljen, mens det altså ble en spurt om fjerdeplassen hvor Andersen bare nesten kom først over streken.