Fjorårsvinneren: – De norske er favoritter i år også

Sven Erik Bystrøm spår mer norsk U23-glede - men danskene vil også være med på moroa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se U23-herrenes fellesstart på TV 2 Sportskanalen og Sumo fra 18.35

RICHMOND/OSLO (TV 2 Sporten): – Vi har et av de sterkeste lagene. Og det vet de andre lagene også.

Daniel Hoelgaard er fullt klart over at han er en av de største favorittene til å ta gullet i U23-VM fredag kveld norsk tid.

Den kommende fdj.fr-proffen har hatt en ny sterk sesong og er spydspissen i et sterkt norsk lag som har flere strenger å spille på.

Men han har litt å leve opp til.

– De er favoritter
I fjor tok Norge 1.-, 3.- og 5. plass i en bragd som vanskelig lar seg repetere år etter år.

Mesteren i fjor ble Sven Erik Bystrøm, og haugesunderen har likevel troen på at 22-åringen fra Ålgård litt lenger sør i Rogaland har laget og formen som skal til for å gjøre som i Ponferrada i 2014. 

– Laget ser veldig bra ut. De er favoritter i år også, sier Katjusja-rytteren til TV 2.

Om Hoelgaard føler på presset til å leve opp til Bystrøm vites ikke, men spurteren var uansett bare glad på Bystrøms vegne i fjor - til tross for at han selv, noe kontroversielt, ble vraket til det laget.

– Jeg ble glad på hans vegne da jeg satt hjemme og så han kjøre inn gullet. Det var fortjent, sier han.

Alt handler imidlertid ikke bare om Hoelgaard på et lag som også består av bror Markus Hoelgaard, Truls Korsæth, Fridtjof Røinås, Anders Skaarseth og Odd Christian Eiking.

Sistnevnte kan fort få en jokerrolle og er enig i at Norge stiller med et av de sterkeste lagene.

– Bystrøm har ofte rett! Vi har seks sterke kort å spille på. Vi får se hvem som sitter igjen med de friskeste benene. Jeg tror vi tar medalje.

– Jeg frykter ingen i dette feltet
Norge er kanskje en av favorittene, men laget det snakkes mest om før U23-ritter er det danske.

Naboene i sør tok hele fire etappeseirer i Tour de l'Avenir, «ungdommens Tour de France», i august og vant U23-tempoen med Mads Würtz Schmidt tidligere denne uken.

Med supertalentet Søren Kragh Andersen på laget, spurterne Alexander Kamp og Michael Carbel, nevnte Würtz og Jonas Gregaard, skal Norge gjøre mye rett for å komme før danskene i mål på den 162 kilometer lange løypen i Richmond, Virginia.

– Jeg frykter ingen i dette feltet. Det gjør jeg ikke, sier raske Kamp selvsikkert til feltet.dk dagen før dagen.

– Vi har gode kort i Würtz, som har en stor motor, og i Kragh Andersen. Würtz er ikke like rask som Kragh Andersen og kommer nok til å angripe tidligere i finalen, mens Kragh Andersen skal vente litt lenger. Så har vi også Carbel og meg som har en god avslutning i en større gruppe.