I AKSJON: Her er Eldar Skar i aksjon i serien Okkupert. FOTO: AKSEL JERMSTAD / TV 2
I AKSJON: Her er Eldar Skar i aksjon i serien Okkupert. FOTO: AKSEL JERMSTAD / TV 2

Okkupert-Eldar ble tvunget til å jobbe i platåsko

– Det var ikke så lett å holde selvtilliten oppe. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag 4. oktober er det klart for premiere på TV 2s nye dramaserie Okkupert.  

Serien skildrer et Norge som er okkupert av Russland, og er med sitt 80 millioner kroners budsjett en av tidenes dyreste norske dramaserier. 

Under innspillingen av Senkveld, innrømmer skuespillerne Selome Emnetu (34) og Eldar Skar (31) at de knapt kunne tro sine egne ører da de skjønte at de hadde landet roller i storsatsingen. 

– Det er jo kjempestas, sier Emnetu. 

– Jeg er jo så heldig at jeg får rollen mens jeg fremdeles går på teaterskolen, fortsetter hun.

Skar avslører at det tok i overkant lang tid før han innså at rollen var hans. 

– Jeg tenkte lenge at jeg ikke trodde på det. Men da jeg stod på settet i dress og med propp i øret, skjønte jeg at «jo, jeg har visst fått denne rollen her». 

Skar fikk selvtillitsknekk av platåsko

Selv om de begge er strålende fornøyd med sine nye roller, er det ikke alt som har vært like velkomment. 

Emnetu forteller at hun ikke helt kunne tro hva kollegaen hadde fått som en del av arbeidsantrekket da hun møtte opp til jobben. 

– Jeg møter opp på jobb og ser Eldar i en flott, dyr dress med gunner og hele pakken. Og store sorte platåsko! Jeg trodde det var en spøk. 

Henrik Mestad, som spiller statsminister i serien, ruver nemlig så høyt over bakken at Skar altså måtte tilføye centimetere på egen høyde. 

– Når man spiller mot verdens høyeste statsminister, da må man ty til det kreative. Det var en kamp med de skoene. De ga meg ikke mye ekstra bonus når det kom til å holde selvtilliten oppe. Så det måtte jobbes med å ha fokuset framover og unngå å kikke ned, ler 31-åringen.  

Klønet til bilscene – trykket revers i stedet for «park»

Høye platåsko var ikke det eneste som skulle skape trøbbel for den mannlige skuespilleren. Han husker spesielt godt en av de første innspillingsdagene, da oppgaven var å kjøre en politibil i 90 kilometer i timen på en skogsvei.  

– Tanken var at jeg skulle svinge ut til siden, bråbremse, stoppe ved en snøfonn, åpne døra, springe ut og trekke våpen. Jeg gjorde alle tingene. Jeg bremset og fikk perfekt plassering foran kamera. Jeg åpnet døra, alt gikk bra. Jeg tok frem våpenet. Men så viser det seg at jeg ikke har satt bilen i «park», men i revers. Så bilen følger meg, forteller han til latter fra salen. 

– Hvordan føler man seg da, når man har fått en stor rolle? undrer programleder Harald Rønneberg (42). 

– Man føler seg ikke så veldig høy i hatten! ler Skar.