Sautert biff med soyasaus og kinesisk vannspinat

TV 2s kantinesjef i Oslo, Fong Liu, tilbereder herlig mat i kjøkkenet til Wenche! Deilig sautert biff med en vietnamesisk vri

 

Oppskrift : Fong Liu

Sautert biff med soyasaus og kinesisk vannspinat(morning glory)

 

 

 

 

Dette trenger du:

• Ca 500 g indrefilet, ytrefilet, godt mørnet flatbiff eller mørbrad
• 400 g kinesisk vannspinat
• 1 mellomstore sjalottløk
• 2 fedd hvitløk
• Rapsolje til steking

Marinade:

• 2-3 ss soyasaus
• 1 ”klype” pepper
• 1” klype” salt
• 1 ts sukker

Fersk Tofu(soyabønner) i tomatisert soyasaus med chili og koriander

• 500 g tofu
• 4 ½ hermetisk tomat
• 2 fedd hvitløk
• 1 mellomstor sjalottløk
• 2-3 ss med soyasaus
• 1 til 2 ss med sukker
• 1 chili
• 1 bunt koriander

 

Slik gjør du:

 

Biff i marinade:

Skjær biffen i strimler eller tynne skiver
Mariner biffen i soyasaus, sukker, salt og pepper i 15 til 20 min

Fersk Tofu(soyabønner) i tomatisert soyasaus med chili og koriander:

Fersk Tofu i tomatisert soyasaus med chili og koriander
Fortsett med å lage tofu i tomat- og soyasaus..
Kutt tofuen i terninger
Finhakkakk løk og hvitløk
Varm opp en stekepanne med 3-4 ss rapsolje stek tofuen til de får en gyllen gul hinne, ta dem opp og legg på kjøkkenpapir
Fres hvitløk og løk i 20 sek, tilsett hermetisk tomat, vend om og tilsett soyasaus og sukker. Smak til.
Tilsetter tofuen i den tomatiserte soyasausen, vend det rundt i 1 min.

Stekeprosess:

Del vannspinat i 3 deler (lang grønnsak)
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili
Varm opp to stekepanne, viktig ha høy varme!
Tilsett 2-3 ss med rapsolje i hver av pannene.
Stek biffen for seg og vannspinaten for seg
Begynn med å steke hvitløk, løk og chili i 10 sekunder, tilsett vannspinaten og rør rundt og tilsett salt og pepper.
Stek biffene med marinade i maks 2 min
Vend sammen biff og vannspinat og SERVER !