KAN BLI MØTE LIKEVEL: Elton John skal ha blitt kontaktet av Vladimir Putin med en forespørsel om et privat møte. Foto: Scanpix
KAN BLI MØTE LIKEVEL: Elton John skal ha blitt kontaktet av Vladimir Putin med en forespørsel om et privat møte. Foto: Scanpix

Putin vil møte Elton John etter homo-spøk

Denne gangen er det ikke tull, melder BBC News. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne måneden la Elton John (68) ut en melding på sosiale medier om at Vladimir Putin (62) hadde ringt ham for å snakke om homofiles rettigheter.

GODT GIFT: Elton John og hans David Furnish sammen på  Elton John AIDS Foundation Academy Awards Viewing i Hollywood tidligere i år. Foto: Scanpix
GODT GIFT: Elton John og hans David Furnish sammen på  Elton John AIDS Foundation Academy Awards Viewing i Hollywood tidligere i år. Foto: Scanpix

Det skulle vise seg at det hele bare var en spøk, og at det var to komikere som hadde slått på tråden og latt som om de var Russlands president. 

BBC News skriver at Putins talsperson Dmitry Peskov (47) sier til russiske medier at Putin nå har tatt kontakt med den homofile superstjernen for å be ham om å ikke la seg fornærme av spøken.

– Putin sa torsdag at han er klar for å møte Sir John – når timeplanene deres er åpne – for å diskutere «ethvert tema av interesse» den britiske stjernen måtte ha, sier Peskov ifølge nettstedet.

Nekter å vise homoseksualitet

I 2013 undertegnet Putin en svært kontroversiell lov som forbyr både promotering og fremvisning av homoseksualitet foran mindreårige. 

I Russland, hvor homofobi er utbredt, er likekjønnet ekteskap forbudt.

Samme år som loven kom, avviste Putin at Russland diskriminerer homofile.

– Bare så det er klart for alle: I Den russiske føderasjon er det ingen krenkelser av seksuelle minoriteters rettigheter, sa presidenten etter de voldsomme protestene mot loven.

Og:

– Disse menneskene nyter godt av de samme rettighetene og frihetene som alle andre.

«Latterlige holdninger»

Elton John er gift med den kanadiske filmskaperen David Furnich (52), og sammen har de adoptert to barn.

Elton John utfordret president Putin til et møte for å diskutere det førstnevnte mener er «latterlige holdninger» til homofiles rettigheter i Russland, og nå kan det se ut som om møtet blir virkelighet.

– Jeg kan bruke min kjendisstatus og formue for å bringe folk sammen for musikken, og prøve å bruke det til å få igjennom budskapet om fred, toleranse og inkludering på mine eldre dager. Jeg ville sikkert ikke gjort dette da jeg var 40 eller 50 år, for da var jeg ikke moden nok til å gjøre det. Da var jeg full og jeg var en rusavhengig, sa superstjernen til BBC.

– Tror du at du klarer å påvirke president Putin i Russland, spurte BBC.

– Det er et stort spørsmål. Mest sannsynlig nei. Men jeg skal gjøre et forsøk. Jeg ønsker å møte han. Jeg ønsker å sitte ned med han og snakke med han. Men jeg vil møte han og si kom la oss ta en kopp te, la oss snakke om dette, svarte Elton John.

Han fortalte at han ikke er fremmed for tanken på at president Putin vil le av han bak ryggen på han.

– Kanskje han vil le bak ryggen på meg når jeg lukker igjen døren, og han kan kalle meg en idiot, men da kan i hvert fall jeg ha god samvittighet og si at jeg har prøvd, sa han.