Boasson Hagen spurtslo Kristoff tre ganger i VM-test

Men landslagssjef Stig Kristiansen fastholder at Alexander Kristoff er Norges VM-kaptein.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Richmond (TV 2): Edvald Boasson Hagen er i superslag tre dager før VM-fellesstarten i Richmond. Boasson Hagen, som nylig vant Tour of Britain sammenlagt, trente torsdag for første gang i VM-løypen. 

Onsdag kjørte de norske landslagsgutta såkalt pes etter bil. I spurtene var det MTN-Qhubeka-rytteren som imponerte mest. Boasson Hagen satte Alexander Kristoff på plass tre av seks ganger i spurtene.

– Jeg vant tre av spurtene. Det er på søndag det gjelder, men det er godt å vite at formen er på plass, sier Boasson Hagen til TV 2.

Brukte albuer og knuffet
Kristoff måtte grave dypt for å slå Boasson Hagen. På den siste spurten forteller Boasson Hagen at det var mye knuffing og albuer.

Se U23-fellesstarten på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no fredag kl. 18.35!

Kristoff synes det er betryggende at Boasson Hagen er i såpass god form.

– Jeg hadde håpet jeg skulle ta ham seks av seks ganger, men tre av seks får holde, sier Katjusja-rytteren.

– Vi kjørte pes, og på de hardeste dragene var han nesten bedre enn meg. Jeg tok han på det siste draget. Det var jevnt. Jeg tror det ble 3-3. Normalt sett spurter jeg litt fortere enn ham, mens han er litt seigere i bakker. Hovedsaklig skal han kjøre et opptrekk for meg hvis jeg sitter igjen, men han skal få lov til å spare kreftene sine så mye som mulig. Hvis jeg ikke er der har han en gullmulighet, forteller Kristoff.

Truer ikke Kristoffs kapteinsrolle
Til tross for de oppsiktsvekkende resultatene på trening er landslagssjef Stig Kristiansen klar på at det norske laget skal kjøre for Kristoff.

– Det var som forventet med tanke på det Edvald har gjort den siste tiden. Kristoff er verdens mestvinnende syklist i år med tjue seire. Vi vet hva han kan utrette mot slutten av sykkelløp. Han spurter like fort etter 260 kilometer som han gjør etter null. Edvald har noe større toppfart i starten enn han har etter 260 kilometer, sier Kristiansen.

– Endrer dette noe før VM?

– Overhodet ikke. Den gjør meg bare trygg på at vi har rytterne i den formen vi ønsker på søndag, sier Kristiansen.

I like god form som i 2011
Boasson Hagen har fått et oppsving etter at han forlot Team Sky før inneværende sesong. 28-åringen mener han kanskje er bedre form nå enn da han vant to etapper i Tour de France i 2011.

– Jeg føler meg veldig bra nå. Jeg var veldig bra da jeg vant i Tour de France i 2011 og tok sølv i VM i 2012, men jeg håper at jeg er på det nivået eller bedre nå, sier Boasson Hagen.

Torsdag trente det norske laget i VM-løypen. Kristoff forteller at den siste bakken var tøffere enn han hadde trodd på forhånd.

– Den er veldig lett til bakkene begynner. Oppløpet passer meg greit, men det er et tungt oppløp. Jeg må ha gode bein, for jeg trodde at den siste bakken var litt lettere enn den var. Brosteinsbakkene var slik jeg hadde sett på film. Oppløpet er såpass hardt at gutter som Greipel vil få tunge bein. Det er nok litt på grensen til at jeg også får tunge bein, men vi har Edvald i bakhånd, sier Kristoff.