LØP LANGT: Under navnet Mathias Sagvik satte Frank Løke personlig rekord under Oslo Maraton.
LØP LANGT: Under navnet Mathias Sagvik satte Frank Løke personlig rekord under Oslo Maraton.

Skadet Løke satte personlig rekord på maraton – kunne ikke spille kamp

– Det er vanskelig å styre hva spillerne gjør på fritiden. Når det begynner å gå utover håndballen, blir det et problem, sier Drammens trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frank Løke er skadet og stod over Drammens sjokktap i cupen mot Viking i går.

Løke sliter med både rygg og hofte og er et stykke unna kampform, og er ikke aktuell for spill. Bare fire dager før kampen var han imidlertid frisk nok til å løpe 42,195 meter på asfalt.

Til Drammens Tidende bekrefter Løke at han løp Oslo Maraton og til og med satt ny personlig rekord (2.51.18) på lørdag. Håndballspilleren løp under navnet Mathias Sagvik.

– Jeg løp under et annet navn fordi jeg i utgangspunktet ikke hadde billett. Vi skulle spille kamp mot Haslum den dagen, derfor var jeg ikke påmeldt. Da den ble flyttet hadde jeg lyst til å delta. Derfor kjøpte jeg en plass via Finn.no. Jeg ga til og med et intervju til NRK etter løpet der jeg stod i Drammen HK-tøy. Jeg prøvde ikke å skjule noen ting, sier han til TV 2.

Tiden holdt for øvrig til en 35. plass i Norges største maraton. Han var drøyt 20 minutter etter vinneren Taye Babeker Tirfea i mål.

– Jeg er ikke helt i slag om dagen. Det handler om totalbelastning og er en kombinasjon av mange småskader, mye jobbing, husbygging og lite tid, forteller Løke til avisen.

Han tror ikke at maratonløpingen lager ytterligere problemer for skadeproblemene.

– Jeg skulle i utgangspunktet ikke spille den kampen uansett på grunn av småskadene. Jeg gjør andre ting for å holde meg i form. Folk sier jeg løper mye, men jeg har ikke tid til å løpe jeg. Jeg har bare slengt meg på noen løp for å utfordre meg selv, svarer Løke.

Men han er ikke med på at han er skikkelig skadet.

– Det Drammens Tidende skriver om skadene mine stemmer heller ikke. Jeg sliter med å gjøre vendinger og raske retningsforandringer når jeg spiller strek, men er ikke skadet i seg selv. Det å løpe rett frem er ingen problemer for meg. I tillegg sliter jeg ned småting som en brukket tommel og at jeg har slitt med en skulderskade. Totalbelastningen med de skadene og ny jobb samt husbygging gjorde at jeg ikke var aktuell til kampen, sier den tidligere landslagsspilleren..

Den skadeplagede spilleren hadde ikke orientert klubben om at han skulle løpe Oslo maraton.

– Ingen visste noe om det, sier daglig leder Frode Scheie i en SMS til TV 2 og legger til: 

– Frank er utrolig flink til å trene og er i kjempeform om dagen. Vi er stolte av å ha spillere med sunne interesser i DHK. Den økten har ikke gjort han noe verre, men heller ikke bedre. Frank vil ha fokus på å spisse håndballformen fremover.

Drammen, som har høye mål denne sesongen, kunne absolutt trenge Løkes tjenester.

– Man kan spekulere i om det var lurt å løpe maraton, det har jeg ingen problemer med, men jeg holder meg i form gjennom å trene alternativt. I tillegg var Oslo Maraton noe jeg ville delta på når jeg fikk muligheten. Jeg liker å løpe og så er det jo en folkefest, forklarer Løke.

Strekspilleren returnerte til Norge etter 12 år som proff før denne sesongen.

– Vi trenger Frank Løke i form. Det kan bli avgjørende. Det er vanskelig å styre hva spillerne gjør på fritiden, men når det begynner å gå utover håndballen, noe det er i ferd med å gjøre, blir det et problem, sier trener René Hamann-Boeriths til Drammens Tidende.

– DHK jobber alltid for å legge best tilrette for våre spillere, men vi bestemmer ikke hva en spiller gjør på fritiden. Utover dette vil ingen i klubben kommentere noe mer rundt denne saken, sier Frode Scheie.