NYBROTTSARBEID: Petter Northug med gullet etter femmila under Ski-VM i Falun. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NYBROTTSARBEID: Petter Northug med gullet etter femmila under Ski-VM i Falun. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Northug lanserer egen TV-kanal

Petter Northug skal ha eget talkshow og egen humorserie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BERGEN/OSLO (TV 2): Petter Northug jr. lanserer fredag nettportalen northugtv.no. 

Det avslørter skistjernen når han er med på opptaket til TV 2-programmet Senkveld torsdag. Northug er gjest i programmet du kan se på TV 2 fredag kl. 22.15.

– Det er et spennende og veldig artig nytt prosjekt, sier Northug om prosjektet på innspillingen.

– Jeg misunner dere som får holde på med dette hver uke. Dere må bare passe dere nå, flirer Northug i retning programlederne. Thomas Numme og Harald Rønneberg.

Prosjektet er nyvinnende for norske idrettsutøvere. Det kan minne litt om det Zlatan Ibrahmovic har gjort med sin app Zlatan Unplugged.

– Jeg er en einstøing. Har jeg bestemt meg for noe så gjør jeg det. Det er noen ganger populært, og noen ganger ikke, sier Northug som nok også sikter til valget om å stå utenfor skilandslaget.

GULLRUTEN: Sirkus Northug, produsert av Globus Media for TV 2 ikk Gullruten 2013 for Beste dokusåpe. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
GULLRUTEN: Sirkus Northug, produsert av Globus Media for TV 2 ikk Gullruten 2013 for Beste dokusåpe. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Nettsiden vil inneholde en egen TV-kanal i regi av team Northug, og vil være en blanding av underholdning og treningstips.

En del av nettsiden vil være åpent tilgjengelig for alle, men det vil også være en lukket del bare for medlemmer.

– For medlemmer vil Petter blant annet dele mer av sin kunnskap om trening og sin egen treningsdagbok, sier Anders Sæther til TV 2.

Sæther er daglig leder og produsent i firmaet Globus Media som har laget serien Sirkus Northug som har gått på TV 2 og NRK.

Det blir også lignende konsept på den nye nettsiden.

– Vi skal i prinsippet gjøre det samme, men legger det ut selv på northugtv.no, forklarer Sæther.

– Det blir flere ulike TV-konsepter som er tilpasset webformatet. Han skal ha et eget slags talkshow hvor han har gjester, og en humorserie hvor han spiller seg selv sammen med skuespillere. I tillegg skal han ha en serie hvor han og trener Stig Rune Kveen deler treningstips i form av høykvalitetsvideoer. Det er et ganske omfattende prosjekt egentlig.

Både statsminister Erna Solberg og Kjetil Rekdal har vært gjester hos Northug så langt.

– Jeg blir en slags programleder der. Det er ikke så enkelt som folk skal ha det til å tro. Jeg trenger litt innkjøringshjelp, sier Northug.

Teamet bak serien har blant annet vært i dialog med TV 2 om et mulig samarbeid.

– Hvorfor gjør dere dette alene og ikke i samarbeid med noen, Sæther?

– Det er spennende å gjøre det på egenhånd, det syns både vi og Petter, sier Sæther.

– Muligheten byr seg på grunn  av måten mediemarkedet utvikler seg og den posisjonen Northug har fått. Han har veldig mange følgere på sosiale medier med blant annet 340.000 følgere på Facebook og har en unik posisjon til å gjøre noe slikt.

Nettsiden finansieres via salg av videoreklame og annonser på siden, i tillegg til den eventuelle medlemsbetalingen.