AVSLO AVTALE: Petter Northug jr. får ikke lov til å gå verdenscup den kommende sesongen. Nå er Northug enig med Skiforbundet å møtes til samtaler i kjølvannet av avslaget av representasjonsavtalen han ble forelagt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AVSLO AVTALE: Petter Northug jr. får ikke lov til å gå verdenscup den kommende sesongen. Nå er Northug enig med Skiforbundet å møtes til samtaler i kjølvannet av avslaget av representasjonsavtalen han ble forelagt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skiforbundet og Northug har avtalt møtedato

Skikongen skal i møte med Skiforbundet etter avslaget av representasjonsavtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 vet at Norges Skiforbund (NSF) og Petter Northugs team er blitt enige om tid og sted for å møtes.

Møtet mellom partene vil finne sted i løpet av de kommende dagene, uansett før tirsdag. Da reiser nemlig flere fra NSF til Zürich for en konferanse med Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Etter ønske fra Northug & Co. kommer ikke partene til å gå ut med når og hvor møtet finner sted.

Det skal ha vært utfordringer med å få fastsatt en møtedato innen kort tid, men etter press fra NSF fant Northug-leiren plass til møte i løpet av de kommende dagene. Under møte vil generalsekretær Stein Opsal, skipresident Erik Røste og langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad være til stede for NSF.

Northug var torsdag kveld på opptak til Senkveld. Der fortalte skikongen, som han gjorde i forrige uke, at han ønsker en avtale på lik linje med resten av løperne som står utenfor landslaget.

– Jeg ønsker på en måte de samme rettighetene som andre utøvere utenfor landslag. Jeg ønsker en representasjonsavtale som andre får tilbud om hvis de kvalifiserer seg for verdenscup. Så det er der det står, og det vi på en måte har avtalt og diskutert.

– Får vi se deg i verdenscupen i vinter?

– Jeg håper virkelig det. Jeg trener for å gå fort i vinter, og jeg trener for å konkurrere i verdenscupen. Så jeg håper at vi snart har en løsning, så jeg kan gå skirenn, sier Northug.

Bakgrunnen for det forestående møtet er Northugs nei til NSFs forslag om representasjonavtale for den kommende sesongen. Avslaget gjør at Northug ikke får lov til å gå verdenscup for Norge.

Northug-leiren ønsker en lignende avtale som mosbyggen hadde i 2013/14-sesongen. Da hadde han visse friperioder hvor han kunne profilere sponsoren sin Coop. Før 2014/15-sesongen måtte Northug skrive under på en avtale hvor han forpliktet seg til å være landslagsløper fra 24. november til 7. april. Northug kunne ikke profilere Coop i denne perioden.

En sentral kilde i NSF fortalte tidligere denne uken til TV 2 at møtet mellom dem og Northug ikke er et forhandlingsmøte.

– Situasjonen her i Skiforbundet er totalt låst, og dersom Petter (Northug jr.) skal få gå verdenscup til vinteren, må han selv be om å få avtalen som hans management forkastet for kort tid siden, forklarte kilden til TV 2.

– Husk på at skistyret anser seg ferdig med saken. Nå er det brutalt sagt som Rolling Stones sang i sin tid «Take it or leave it»: Også for Petter Northug jr.