GJENFORENES: Hanne Sørvaag og Egor Filipenko vant Skal vi danse i 2012. På lørdag møtes de igjen bak dommerbordet. FOTO: PRESSEBILDE / TV 2
GJENFORENES: Hanne Sørvaag og Egor Filipenko vant Skal vi danse i 2012. På lørdag møtes de igjen bak dommerbordet. FOTO: PRESSEBILDE / TV 2

Hanne Sørvaag gjør comeback i Skal vi danse

Den tidligere vinneren stiller som gjestedommer lørdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hanne Sørvaag (35) vant Skal vi danse i 2012. Lørdag er hun tilbake i Skal vi danse, men denne gangen som dommer. 

– Det gjelder å holde tunga rett i munnen. Jeg har danset selv, og vet hvordan det er. Jeg syntes dommerne av og til kunne være både kjipe, strenge og vrange. Det skal jeg huske på når jeg sitter i deres stol, sier Sørvaag. 

Gjensyn med Egor

For Sørvaag blir det et gledelig gjensyn med Egor Filipenko (27) til helgen. De to var dansepartnere gjennom høsten 2012. Lørdag sitter de sammen bak dommerbordet. 

– Jeg gleder meg til å se Egor! Jeg husker at vi kunne være ganske irriterte på dommerne. Nå er det vi som skal sitte bak dommerbordet sammen. Det er litt ironisk, ler hun. 

Representerer publikum

Hanne Sørvaag mener selv hun kommer til å representere de som sitter hjemme og følger programmet. 

– Jeg kan ikke være streng på tekniske ting, for det har jeg ikke kunnskap til. Jeg vil følge med på om dansen flyter godt, om de følger takten og danser med musikken. Sånne ting som jeg tror publikum også ser på. 

Hun kommer ikke til å være den strenge i dommerpanelet. 

– Jeg vil helst komme med oppbacking og fine ord til deltakerne. Jeg vet at de er presset, trener masse og er slitne. Man har ikke lyst til å komme med noe negativt da. Men jeg gjør det hvis jeg må. Hvis dommerrollen krever det, er det ingen vei utenom. 

Råd til deltakerne

Sørvaag synes det er helt greit at det ikke er hun selv som skal ut på parketten på lørdag. 

– Skal vi danse var både det kjekkeste og tøffeste jeg har vært med på. En del av meg puster lettet ut fordi jeg skal sitte bak dommerbordet, mens en del av meg savner dansingen. Det var like tøft som det var gøy, som så mye annet i livet. 

– Du har vunnet Skal vi danse. Har du noen gode råd til årets deltakere? 

– Det som funket best for meg var å ikke tenke altfor mye på de tekniske detaljene, men være i øyeblikket og kose meg. Detaljene husker kroppen gjerne av seg selv. Jeg prøvde å ikke konsentrere meg om små feil jeg gjorde underveis. De får gjerne ikke de hjemme med seg uansett. Det gjelder og strekke og få store bevegelser, så ser det flott ut.