Fotballryktene:
– Özil ikke avvisende til Fenerbahce-tilbud

Og Manchester United kan glemme Robert Lewandowski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gang i tiden kunne man kjøpe og selge spillere hele året. Det var ikke noe som het bosmandom, som gjorde at spillere kunne gå gratis når de sto uten kontrakt.

Nå er hverdagen en annen. Nå må vi vente til januar før klubbene kan hente inn forsterkninger.

Men forberedelsene til det neste overgangsvinduet er allerede i gang.

Arsenal-manager Arsene Wenger har fått kritikk for at han ikke handlet i sommer. Franskmannen har ganske enkelt veldig stor tro på at han allerede har de spillerne han trenger. Da er det kanskje ikke så rart at han nå prøver å forlenge kontraktene med sine største stjerner. Daily Mirror skriver at Mesut Özil nå vil bli tilbudt en forbedret og forlenget kontrakt på Emirates.

Og når en spiller er i kontraktsforhandlinger, så er det jo helt etter boken at agenten hans kan fortelle at det er andre klubber som er interessert, og at spilleren langt fra er avvisende. Nå er det Fenerbahce som skal ønske å hente Özil til Tyrkia. Og agenten til Arsenal-spilleren mener jo selvsagt at 26-åringen alltid har drømt om å spille i forfedrenes hjemland, skriver Radyospor.

Det var først og fremst en spiss Arsenal-fansen ønsket seg i sommer. Det fikk man ikke. Men det betyr ikke at ikke Wenger prøvde. For nå kan Daily Mail fortelle at The Gunners gjorde diskrete forespørsler rundt Robert Lewandowski. Men da de fikk beskjed av Bayern München at polakken ikke var til salgs, så valgte de ikke å forfølge det sporet.

Manchester United har også ønsket seg Lewandowski, men det er tvilsomt om de trenger å gå noe videre med det. For i et intervju med TVN24 uttaler han at han ikke kan tenke seg å spille i en by det alltid regner, men Barcelona og Madrid er fine byer.

Regjerende ligamester Chelsea fikk seg en etterlengtet opptur da Mike Dean ga dem en hjelpende hånd mot Arsenal sist helg. Nå har manager Jose Mourinho innsett at forsvaret hans ikke er helt slik det burde se ut. Faktisk er det bare Sunderland som har sluppet inn flere mål enn Chelsea denne sesongen. Nå vurderer han å hente inn Marseille-stopperen Nicolas N'Koulou for å tette igjen hullene bak, skriver Fichajes.

Det vil vel være en overdrivelse å si at Branislav Ivanovic har storspilt på høyrebacken for de kongeblå så langt i høst. Nå skriver Sambafoot at Chelsea veldig gjerne vil hente Dani Alves fra Barcelona i januar. Men det kan også bli en annen og noe yngre brasilianer som overtar plassen til Ivanovic. Monacos Fabinho skal også stå på ønskelisten.

Birmingham-vingen Demarai Gray er en populær kar. Flere klubber ønsket å hente 19-åringen i sommer, men fikk nei av Brums. Nå kan Daily Mirror avsløre at kantspilleren har en klausul i kontrakten sin som gjør at han kan forlate klubben for 35 millioner kroner. Og nå er større klubber begynt å vise interesse. Både Liverpool og Arsenal skal følge nøye med hva som skjer med Gray.

Norwich ville ha en ny spiss i sommer. Det klarte de ikke å få på plass. Alt så ut til å ordne seg med Crystal Palace-spissen Dwight Gayle, men da Connor Wickham ble skadet, så stoppet manager Alan Pardew overgangen. Nå skriver Shoot at Norwich vil gjøre et nytt fremstøt i januar.

Det har vært langt mellom lyspunktene for Newcastle denne sesongen, men Florian Thauvin har vist i glimt at han kan bli en god signering for The Magpies. Så spørs det bare hvor lenge de sebrastripete vil klare å holde på franskmannen. For nå skriver El Mundo Deportivo at Thauvin er en av spillerne på Barcelonas ønskeliste i januar.

Watford har sikret seg den 19 år gamle midtbanespilleren Fran Montavez fra Real Madrid. Montevez har gått gradene i Real Madrid, men ble frigitt etter forrige sesong. Han har trent med Watford i høst, og har imponert såpass at han nå har fått kontrakt med Premier League-klubben, skriver Watford Observer.

Ronny Deila kan ha funnet seg en ny spiss. Den tidligere Chelsea- og West Ham-spissen Carlton Cole trener for tiden med Celtic, og til Daily Record skryter Deila over at 31-åringen ikke bryr seg om penger, men ønsker å spille på høyest mulig nivå. Så blir det spennende å se om Cole kan finne veien til nettmaskene noe oftere enn han har gjort i Premier League.