FORSVANT: Lisa Holm forsvant fra kafeen der hun jobbet ved Blomberg i juni. Senere ble hun funnet drept. Foto: TV 2 / Politiet
FORSVANT: Lisa Holm forsvant fra kafeen der hun jobbet ved Blomberg i juni. Senere ble hun funnet drept. Foto: TV 2 / Politiet

Politiet avviser lekkasjer om hvordan Lisa Holm (17) døde

17 år gamle Lisa Holm døde av kvelning, ifølge svensk tv-program. Politiet benekter dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske 17-åringen forsvant da hun var ferdig på jobb på en kafé i Blomberg i nærheten av Kinnekulle i Sverige søndag 7. juni i år.

Fredag 12. juni ble hun funnet død på en gård like i nærheten av kafeen, ved Martorp. Saken fikk mye oppmerksomhet i både svenske og norske medier. 

Nå avslører TV-programmet «Brottsplats Sverige» at den svenske 17-åringen døde av kvelning. Like etterpå ble kroppen flyttet og gjemt et annet sted enn der hun ble drept. 

Programmet skal vises på svensk TV 4 torsdag kveld, men forut for sendingen avviser svensk politi påstanden.

– Dette kommer ikke til å være den offisielle dødsårsaken, sier etterforskningsleder Lars Johansson til Aftonbladet.

Ikke spor av seksuelt overgrep

Ifølge den svenske avisen kommer det også frem i programmet at det ikke er funnet noen spor av seksuelt misbruk på kroppen til Lisa Holm. 

En 35 år gammel mann fra Litauen er siktet i saken, og sitter fengslet. Mannen, hans 31 år gamle bror og kjæresten ble også pågrepet samme dag som Lisa ble funnet død. Broren og kjæresten ble senere løslatt, men politiet har presisert at de fortsatt er siktet. 

Tiltalen klar neste måned

Denne uken har etterforskerne vært i Litauen for å avhøre 31-åringen og hans kone, Skriver Aftonbladet. Alle de tre nekter for å ha noe med drapet å gjøre. 

Det er ventet at tiltalen mot den drapsmistenkte 35-åringen vil være klar den 7. oktober. Ifølge svensk TV 4 kommer de to andre sannsynligvis ikke til å bli straffeforfulgt.  

Politiet har tidligere uttalt at de stadig får mer og mer som peker mot den hovedmistenkte.