Eugene (80) har bygget et tog til hundene sine 

Nå er den 80 år gamle pensjonisten i ferd med å bli en stjerne på internett!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eugene Bostick ble pensjonist for 15 år siden, men det tok ikke lang tid før han fant en helt ny karriererevei. 80-åringen fra Forth Worth i den amerikanske delstaten Texas bruker dagene på å ta vare på hunder som er blitt forlatt av eierne sine. 

Eugene bor nemlig i enden av en blindvei, hvor han sammen med broren har en låve. Flere ganger har pensjonisten opplevd at hundeiere dumper kjæledeggene sine i nærheten, skriver dyrenettstedet The Dodo

Men den hundeglade 80-åringen klarer ikke å la hundene sulte. Derfor gir han dem mat, i tillegg til å ta dem med til veterinær for å få hundene sterilisert og kastrert.

For tiden tar han vare på hele ni hunder. 

Eget hundetog

Selv om det er god plass til hundene på gården, gjør Eugene sitt for at de skal være glade og fornøyde. Texaneren har nemlig laget det han selv kaller for «hundetoget». 

– Det begynte med traktoren min. Jeg hadde en liten henger, med plass til fire eller fem hunder på tur. Så begynte det å dukke opp flere hunder, og jeg sa «oi, oi! Det er ikke nok plass». Det var da jeg fant på det, sier Eugene til NBC DFW, samtidig som han peker på toget.

I tillegg til den lille traktorgressklipperen, består toget av plasttønner med hull. Tønnene har fått hjul, slik at de fungerer som små vogner. I hver av vognene er det plass til én hund. 

Kjører gjennom golfbanen

To ganger i uka tar pensjonisten med hundene på kjøretur. Veien går blant annet gjennom golfbanen bak gården øst i Fort Worth.

Hundetoget får mye oppmerksomhet fra golfspillerne, men de firbeinte ser ikke ut til å bry seg nevneverdig. 

– De bjeffer mye. Så blir de lei, så de stopper og bare ser seg rundt, sier han til NBC DFW. 

Rundt en og en halv time tar den spesielle togturen. 

Internett-suksess

Det er ikke bare golfspillerne som har lagt merke til hundetoget. Nå er Eugene hundevennene hans i ferd med å bli en stjerne på internett.

Et ferskt bilde av gjengen, som en privatperson har lagt ut på Facebook, er i skrivende stund blitt delt over 50.000 ganger. 

This is the coolest guy he rescues stray dogs and every morning he takes them for a train ride by our building, i finally got the courage up to ask if I could take his pic! Love this and had to share!

Posted by Tiffany Johnson on 17. september 2015

Eugene og hundene har kjørt i hundetoget i flere år. En video som tidligere er lagt ut på videonettstedet Youtube har gått viralt de siste dagene. Den har nå flere hundre tusen visninger. 

Både amerikanske og europeiske medier har også omtalt det spesielle toget. 

– En mann har bygget et tog for alle sine adopterte løshunder, skriver viralnettstedet Buzzfeed