RASER: Thorbjørn Jagland mener Lundestad farer med løgn i boka. Arkivfoto:  NTB scanpix
RASER: Thorbjørn Jagland mener Lundestad farer med løgn i boka. Arkivfoto:  NTB scanpix

Jagland slår tilbake: – Løgn! 

Den tidligere lederen i Nobelkomiteen raser mot påstandene Geir Lundestad fremmet i sin ferske bok. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I boka «Fredens sekretær – 25 år med nobelprisen» rettet Geir Lundestad skarp kritikk mot den tidligere lederen av komiteen, Thorbjørn Jagland. 

Han skrev blant annet at Jagland skrev mye mindre av talene sine enn Lundestad hadde forventet. Han blir også beskrevet som distré, og som en person som er usikker på hva som passer seg. Lundestad skriver videre at Jagland ikke var en suksess som statsminister. 

Onsdag valgte Jagland å svare på kritikken fra Lundestad, som har fått beskjed av Nobelkomiteen om å pakke sakene sine, for å ha brutt taushetsløftet i boka. Han har disponert et kontor ved Nobelinstituttet i forbindelse med boka. 

– Ingen kunne forvente at jeg bare skulle holde tett om dette, eller si noe først om ti år, sier Jagland til Aftenposten. 

I et innlegg i avisen tar han til motmæle mot det han kaller «grove påstander» fra tidligere sekretær i Nobelkomiteen Geir Lundestad i hans nye bok. 

Jagland kaller påstanden om at han ikke arbeidet med sine egne taler til Nobel-seremoniene løgn og en ufin påstand. (©NTB/TV 2)