Flamini (!) tomålshelt da Arsenal vant derbyet

Mathieu Flamini scoret to mål i en og samme kamp for første gang i karrieren. Det var nok til å sende erkerival Tottenham ut av ligacupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-Arsenal 1-2

Arsenal trengte en redningsmann etter det smertefulle nederlaget mot Chelsea i helgen, men få trodde at den mannen skulle bli Mathieu Flamini.

Franskmannen startet sin første kamp for sesongen i ligacup-oppgjøret borte mot nabo Tottenham og takket like så godt for tilliten med å score to ganger og sende Arsenal videre til fjerde runde.

Vakker volley
Det siste var også av det vakrere slaget. 

Franskmannen utnyttet en dårlig headet klarering av Federico Fazio i Spurs-forsvaret og klinket til på hel volley fra 18 meter, utagbart for Michel Vorm mellom stengene, idet kampen var på vei til å bevege seg inn i de siste ti minuttene.

Det skulle vise seg å bli seiersmålet. 

Tidligere i samme omgang hadde Tottenham utlignet gjennom et selvmål av en uheldig Calum Chambers, men hjemmelaget fant ikke noe svar på Flaminis andre mål for kvelden og måtte derfor gi tapt for et Arsenal lag som nå er tilbake på riktig spor etter tap i de to foregående kampene.

Flamini-mål og Campbells komiske fall
Begge managerne valgte å spare en del av sine mest profilerte spillere, men kvaliteten på spillet ble ikke akkurat dårlig av den grunn.

Som i de fleste Nord-London-derbyer var tempoet høyt og intensiteten stor, og allerede etter 12 minutter spill kunne, og kanskje burde, det første målet ha kommet.

Alex Oxlade-Chamberlain kom seg fri på venstrekanten, og innlegget havnet til slutt hos Joel Campbell på bakre stolpe. Vingen er ikke kjent for å være den beste hodespilleren og viste hvorfor ved å plassere ballen over mål fra kloss hold.

Arsenal skulle likevel ta ledelsen.

Nevnte Oxlade-Chamberlain lot det stå til fra 20 meter, Michel Vorm i Spurs-buret måtte gi retur, og der ventet en takknemlig Flamini og la ballen kontrollert i nettaket. 

1-0 til Arsenal.

Tottenham yppet seg tidvis i resten av den første omgangen, men det mest minneverdige før pause hadde lite med fotball å gjøre. 

Etter en duell med Danny Rose ender en Campbell ute av balanse opp med å krasje med reklameskiltene og deretter gå over de og bli liggende på andre siden. Stemningen på White Hart Lane ble selvsagt god i sekundene etter.

Chambers-selvmål
Bedre ble stemningen 12 minutter ut i andreomgang.

Kieran Trippier fant Nacer Chadli på bakre stolpe, og belgieren la hardt inn foran mål. Der kom, dessverre for Arsenal, Chambers først på ballen og satte den i eget mål.

I jakten på vinnermålet satte begge lag innpå noen av sine største stjerner. 

Heung-min Son kom inn for hjemmelaget og Alexis Sánchez gjorde det samme for bortelaget, men før Flamini skulle tre frem igjen, var det tid for nok en reklameskiltkrasj.

Denne gangen var det Harry Kane som var uheldig og gikk hodestups i et reklameskilt ved siden av Arsenal-målet. England-spissen så ut til å slå seg ganske kraftig, men kom seg etter hvert tilbake på bena.

Seks minutter senere falt avgjørelsen da Flamini vartet opp med den vakre volleyen og sendte Arsenal foran på ny.

Begge lagene fikk noen muligheter på slutten, men flere mål ble det ikke. Tottenham ryker dermed ut av ligacupen, mens Arsenal kan gjøre seg klar til trekning av fjerde runde.

Slik startet lagene

Tottenham: Vorm - Trippier, Fazio, Wimmer, Rose - Carroll, Dier - Chadli, Eriksen, Townsend - Kane

Arsenal: Ospina - Debuchy, Mertesacker, Chambers, Gibbs - Arteta, Flamini - Ramset, Oxlade-Chamberlain, Campbell - Giroud