LOVER GULLBONUS: Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og  foran de andre norske rytterne får en ekstra slant for å hjelpe Alexander Kristoff i VM-fellesstarten søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LOVER GULLBONUS: Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og  foran de andre norske rytterne får en ekstra slant for å hjelpe Alexander Kristoff i VM-fellesstarten søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kristoff åpner for å nekte lagkamerater gullbonus

Kan gjøre som Thor Hushovd i 2010 om lagkameratene ikke gjør som planlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Richmond (TV 2): Søndag skal Alexander Kristoff kjempe om VM-gull på fellesstarten i Richmond, Virginia. Katjusja-rytteren var med da Thor Hushovd tok gull i Australia i 2010. Da fikk han 50 000 kroner i gullbonus av Grimstad-oksen. Det gjorde ikke Edvald Boasson Hagen.  

– Etter VM ga jeg Alexander Kristoff 50.000 kroner som takk for hjelpen. Meningen var å gi Edvald penger også, men jeg syntes det ble feil. Han brukte sin sjanse, gikk i brudd og kjørte sitt løp, skrev Hushovd i biografien sin Thor.

Deler ut en halv million kroner
Mens Hushovd delte ut 50 000 kroner i 2010, kan Kristoff risikere å bla opp 500 000 kroner i 2015. Han har nemlig lovet de fem andre norske rytterne en saftig bonus om de hjelper ham til VM-gull. 

– De får 100 000 kroner hver. Det er en deal jeg har med dem om jeg vinner. De får null kroner om jeg blir nummer to, sier Kristoff.

Kristoff får en gullbonus gjennom sin sponsor Coop. Det er den han har tenkt å dele med lagkameratene.  

– Det betyr mer for de som er førsteårsproffer enn for Edvald som er etablert og har tjent sine millioner. Jeg håper å få bra støtte, og da er det greit å ha noe i potten, sier Kristoff.

Får ikke gullbonus fra Katjusja
I tillegg til gullbonusen fra Coop vil Kristoff få et symbolsk beløp fra Norges Cykleforbund. Men fra Katjusja får han ingenting.

– Jeg har ikke VM-bonus i kontrakten min med Katjusja. Jeg har det for de to neste årene, men ikke i år. Hvis jeg vinner er det selvsagt surt, men det er ikke så farlig om jeg blir nummer to, forteller han.

I utgangspunktet skal de norske rytterne kjøre for Kristoff. Om noen skulle bryte ut og kjøre for egne sjanser, forteller Kristoff at det kan bli aktuelt å holde igjen bonusen slik Hushovd gjorde i 2010.

– Hvis de ikke gjør som planlagt kan det skje igjen, men foreløpig er det god harmoni i laget. Vi har en plan, og foreløpig virker det som alle skal følge planen, sier Kristoff.

Sven Erik Bystrøm er blant rytterne som vil høste fruktene av et eventuelt VM-gull. Han tenker ikke så mye på bonusen som eventuelt venter.

– 100 000 kroner er bedre enn ingenting. Det kommer godt med, men jeg føler ikke jeg har tapt 100 000 kroner om han ikke vinner, sier Bystrøm. 

Se VM-fellesstarten på TV 2 og tv2sumo.no søndag klokken 14.30!