TRAKK SEG: Ramona Kühne trakk seg fra kampen med Cecilia Brækhus. FOTO: ramona-kuehne.com/Pontus Höök/NTB Scanpix
TRAKK SEG: Ramona Kühne trakk seg fra kampen med Cecilia Brækhus. FOTO: ramona-kuehne.com/Pontus Höök/NTB Scanpix

Brækhus-motstander var tilbudt tidenes største honorar – trakk seg likevel

– Jeg får flashback til Holly Holm, sier Cecilia Brækhus, som bekrefter at kampen er avlyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): 24. oktober gjør Cecilia Brækhus comeback i bokseringen, men bekrefter nå at hun står uten motstander.

– Jeg er skuffet og lei meg. Helt til tirsdag kveld har vi forhandlet med Ramona Kühne og hennes team. Men nå innser vi at det ikke blir noen kamp. Vi har gått med på alle hennes krav og tilbudt det høyeste kamphonoraret i kvinneboksingens historie, sier Cecilia Brækhus til TV 2.

– Tror hun fikk veldig kalde føtter 

I helgen kunne TV 2 fortelle at det er kaos rundt comeback-kampen. Selv om promotorene i K2 hadde sendt ut en formell pressemelding, sa Ramona Kühne at hun aldri har skrevet under på kontrakten og at kampen ikke kom til å bli noe av

– Jeg får flashback til Holly Holm og den sagaen der. Nervene må ha tatt Kühne, hun innså nok hvor stor denne kampen kom til å bli. Da er det kanskje like greit at hun trekker seg, det er ikke en bokser med sånne nerver jeg trenger i ringen, sier Brækhus som fyller 33 år på mandag.

– Hvorfor gikk dere ut med pressemelding om kampen når hun ikke hadde signert kontrakten?

– Vi hadde en muntlig avtale med ekstremt gode vilkår. Masse TV-eksponering og et stort publikum. Så har det kommet flere og flere unnskyldninger i det siste. Vi ga til og med mer penger, men det var tydeligvis ikke godt nok, svarer Brækhus.

– Synes du hun er feig?

– Som sagt, jeg tror nervene tok henne. Hun må ha fått veldig kalde føtter, for de kom til oss i begynnelsen og var interessert i denne kampen. Hun kunne tjent masse penger og fått stor eksponering, du får vurdere om hun er feig.

Haster med ny motstander

Nå haster det å få på plass en ny motstander. Det er fire og en halv uke til kamp, og man vil tro at motstanderen ønsker så god tid som mulig til å forberede seg før møtet med verdens beste.

– Vi skal få til en ny motstander, men vi må litt tilbake til tegnebrettet nå. Det blir nok vanskelig å dra opp en verdensmester på fire uker, men vi skal finne en god motstander som faktisk ønsker å møte meg, sier Brækhus. 

Brækhus-kampen går på samme stevne som tungvekt-kollisjonen mellom K2-kollega Vladimir Klitsjko og Tyson Fury. Det er solgt over 40 000 billetter til stevnet i Düsseldorf. Dette er Brækhus sin første kamp siden hun pådro seg tre brudd i foten i seieren mot Jennifer Retzke 29. november i fjor. Brækhus jakter sin 28. strake seier.