I ORDKRIG: Ingebrigt Steen Jensen langer ut mot RBKs Kåre Ingebrigtsen etter gårsdagens uttalelser på TV 2. Der dro RBK-treneren opp igjen overgangssaken fra 2011, der han antydet at Stabæk slapp billig i saken som omhandlet blant annet salget av Veigar Pall Gunnarsson til Vålerenga. FOTO: Scanpix
I ORDKRIG: Ingebrigt Steen Jensen langer ut mot RBKs Kåre Ingebrigtsen etter gårsdagens uttalelser på TV 2. Der dro RBK-treneren opp igjen overgangssaken fra 2011, der han antydet at Stabæk slapp billig i saken som omhandlet blant annet salget av Veigar Pall Gunnarsson til Vålerenga. FOTO: Scanpix

Sint Steen-Jensen tordner på Facebook: – Krever RBK-reprimande

– Han gjennomgikk et to års helvete før alle anklager ble avvist, og så kommer det en liten mann og pisser i brønnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På sin åpne Facebook-konto reagerer reklameguru, mediefigur og Stabæk-patriot Ingebrigt Steen Jensen kraftig på Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsens uttalelser på TV 2 Sporten i går kveld.

Der rippet RBK-treneren opp i gamle sår mellom klubbene da han antydet at Stabæks sportslige leder Inge André Olsen slapp billig unna i fotballrettssaken for fire år siden.

– Det er underlig. De senere årene må Inge Andre Olsen være langt mer fornøyd med dommeravgjørelsene enn det jeg trenger å være, sa Ingebrigtsen til TV 2, med klar henvisning til «Overgangssaken» i 2011.

Inge André Olsen sto i retten tiltalt for grovt bedrageri i forbindelse med salget av Veigar Pall Gunnarsson til Vålerenga, men ble frifunnet. Også Rosenborg var involvert som potensiell kjøper av islendingen.

At RBK-profilen nå bringer saken tilbake på banen, sjokkerer Stabæk-sympatisør Steen Jensen. 

«Nesten ikke til å tro at RBK-trener Kåre Ingebrigtsen går ut i media og insinuerer at sportsdirektør Inge Andre Olsen i Stabæk ble urettmessig frifunnet for enhver anklage i den såkalte overgangssaken for to år siden. Olsen gjennomgikk et to års helvete før alle anklager ble avvist, og så kommer det en liten mann og pisser i brønnen. Har det klikka for Brutter'n?», skriver Steen Jensen.

Medieprofilen, som fortsatt er tett knyttet til de blåhvite fra Bærum, mener RBK-treneren har mye å lære av klubbens egen trener, Bob Bradley.

«Anbefaler at han (Ingebrigtsen) søker om et kurs i profesjonalitet hos Bob Bradley, som vet hvordan trenere skal oppføre seg både i media og på sidelinja. Ingebrigtsen bør få en særdeles skarp reprimande fra styret i Rosenborg. Dette er direkte ondsinnet og langt under det man må kreve av en idrettsleder».

Les også: RBK-advokat til Hoftun: – Dette er bedrageri.
Les også: Skutle: – Vi ble forbanna på Stengel-avtalen
Les også: Rosenborg var villig til å by mer enn fire millioner for Gunnarsson

– Må bruke vettet

Dagen derpå sier styreleder i RBK, Ivar Koteng, at enkelte ting ikke kan sies med glimt i øyet. Koteng, som selv er kjent for å være frittalende, likte ikke gårsdagens uttalelser fra Kåre Ingebrigtsen.

– Vi har ikke tradisjoner for å sette munnbind på folk i Rosenborg, men vi har jo en forventning om at man bruker vettet, sier Koteng til TV 2.

Da Inge André Olsen beskyldte Kåre Ingebrigtsen for å prøve å påvirke dommerne, valgte RBK-treneren å kontre med følgende uttalelse:

- De seinere årene må Inge André Olsen være langt mer fornøyd med dommeravgjørelser enn hva jeg trenger å være.

Med den klare henvisningen til overgangssaken har ikke reaksjonene latt vente på seg. Inge André Olsen svarte umiddelbart at Ingebrigtsen bommer hvis han antyder at dommerne i det norske rettsvesen kan påvirkes.

Fornebu  2011: Stabæks Veigar Páll Gunnarsson blir hedret av Ingebrigt Steen Jensen (t.h.) etter kampslutt i sin siste kamp for laget.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
Fornebu 2011: Stabæks Veigar Páll Gunnarsson blir hedret av Ingebrigt Steen Jensen (t.h.) etter kampslutt i sin siste kamp for laget. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Saken har skapt en uro styrelederen i RBK gjerne kunne vært foruten.

– Det hadde vel vært like greit om han ikke hadde sagt det i går. Kåre sa det helt sikkert med glimt i øyet, men enkelte ting trenger ikke sies med glimt i øyet, sier Ivar Koteng til TV 2.

RBK og Stabæk var to av klubbene som var involvert i overgangssaken fra 2011. Inge André Olsen var tiltalt for grovt bedrageri, men ble frifunnet. RBKs daværende sportslige leder Erik Hoftun vitnet for aktoratet i saken.

KRITISK: Ingebrigt Steen Jensens Facebook-innlegg etter innslaget på TV 2 Sporten i går. FOTO: Facebook/faksimile
KRITISK: Ingebrigt Steen Jensens Facebook-innlegg etter innslaget på TV 2 Sporten i går. FOTO: Facebook/faksimile

– På generelt grunnlag kan vi vel si at vi har drevet med ting i norsk fotball som ingen behøver være stolte av, men i denne saken ble det som det ble, og det får vi respektere, sier Koteng, med en klar oppfordring til å la den betente saken fra 2011 ligge i fred.

PS: TV 2 har vært i kontakt med NFF, som ikke ønsker å gå inn og mene noe konkret om krangelen, men sier i en uttalelse at de understreker at de «oppfordrer til edruelighet fra alle involverte parter, særlig nå som det drar seg til og viktige kamper skal spilles».