Filippinsk politi: – Gisler tatt med til fjellområde

Kjartan Sekkingstad og tre andre personer som er bortført på Filippinene, er tatt med til et avsidesliggende fjellområde sør i landet, opplyser filippinsk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gruppen klarte å komme seg ut av Davaogolfen der marinen kontrollerte utfarten, men de har ennå ikke fremsatt noen krav, melder AFP.

Elitesoldater står klare til å spore opp gisseltakerne, mens militærhelikoptre er klargjort for en mulig redningsoperasjon mens gruppen gikk inn i Davao-provinsen, sier regionens visepolitimester Aaron Aquino som leder etterforskningen.

– I går kveld fikk vi informasjon om at kidnapperne og deres gisler var blitt sett – de er i Davao Oriental-området, sa Aquino til radiostasjonen DZBB.

– Våre folk er på sporet av dem. Flyvåpenet står også klart for å avskjære dem, sier han videre.

Familien forstår ingen ting

Kjartan Sekkingstad har de siste årene blant annet vært med på å drive marinaen på Samal på Filippinene, hvor kidnappingen skjedde. Her kan seilbåter legge til og få en overhaling.

Kjartan er en erfaren sjømann, og har blant annet seilt fra Canada til Filippinene. Fetteren Idar Kåre Sekkingstad forteller at han ikke forstår hva som kan ligge bak kidnappingen.

– Jeg har aldri hørt ett ord om at Kjartan har vært redd. Det har aldri vært noe sånt, verken bråk eller uro i området. Dette kom veldig overraskende på oss alle, sa Sekkingstad til TV 2 mandag.

Tatt av 11 menn

Kjartan Sekkingstad ble bortført sammen med to canadiske menn og en filippinsk kvinne under dramatiske omstendigheter på Oceanview Resort på øya Samal mandag kveld lokal tid. Rundt 11 bevæpnede menn kom til stedet i båter og tvang de fire med seg.

En storstilt operasjon i regi av politiet og militæret er satt i gang for å finne gisseltakerne. President Benigno S. Aquino følger situasjonen, opplyser presidentens kontor.

(©NTB/TV 2)