Ingebrigtsen antyder at bedrageritiltalt Stabæk-leder slapp billig unna

Full ordkrig mellom Stabæk og Rosenborg.

Det er halvannen uke siden RBK og Stabæk møttes på Lerkendal i serien. En kamp som skaffet RBK elleve poengs luke ned til gullrivalen, med Anders Konradsens 1-0-scoring på overtid.

– Det er bra at muligheten for revansje ville komme raskt, sa Stabæk-trener Bob Bradley etter kampen.

Men ti dager var lenge nok til at ordkrigen fikk bygge seg betraktelig opp før morgendagens semifinale i cupen.

Ordkrig
Allerede på første dag meldte Kåre Ingebrigtsen at han tror Strømsgodset, som da lå fire poeng bak Stabæk, ville ta sølvet.

Så meldte Inge André Olsen at Kåre Ingebrigtsen påvirker dommerne med å skrike og hyle til dem.

– Når man advarer dommerne mot at noen prøver å påvirke dommeren, så er jo det også å prøve å påvirke dommeren. Snakk om å møte seg selv i døra, kontrer RBK-ving Pål André Helland, før Kåre Ingebrigtsen tar det hele til et nytt nivå.

– Det er underlig. De senere årene må Inge Andre Olsen være langt mer fornøyd med dommeravgjørelsene enn det jeg trenger å være, sier treneren, med en klar henvisning til den såkalte «Overgangssaken» i 2011.

BAKGRUNN: Dette er «Overgangssaken»

Et ømt punkt
Inge André Olsen var tiltalt for grovt bedrageri, men ble frifunnet.

Han var én av fire som ble tiltalt for grovt bedrageri etter at Veigar Páll Gunnarsson ble solgt fra Stabæk til Vålerenga i 2011.

– Hvis Kåre Ingebrigtsen insinuerer at dommere i det norske rettsvesenet lar seg påvirke, så har han bomma totalt, sier Olsen til TV 2.

– Lar du deg provosere at han trekker frem overgangssaken?

– Nei. Men dette viser vel bare at vi har truffet et ømt punkt hos Kåre og at han blir litt svar skyldig når han da velger å trekke inn habiliteten til det norske rettsvesen i en sak som dreier seg om hvordan han fremstår som kampleder for RBK. Han klager og syter til dommer og fjerdedommer for å prøve å vippe dommeravgjørelser sin vei. Dette er ikke en adferd vi hadde akseptert hos vår trener, men vi ser at det er forskjell på Kåre og Bob, Stabæk og RBK, sier Stabæks sportslige leder.