VANSKELIG Å FATTE: Idar Kåre Sekkingstad sier han synes det er uvirkelig at fetteren er blitt kidnappet på Filippinene.  FOTO: CHRIS RONALD HERMANSEN / TV 2
VANSKELIG Å FATTE: Idar Kåre Sekkingstad sier han synes det er uvirkelig at fetteren er blitt kidnappet på Filippinene. FOTO: CHRIS RONALD HERMANSEN / TV 2

Fetteren er kidnappet: – Det er helt uvirkelig

Idar Kåre Sekkingstad fikk vite at hans fetter Kjartan er blitt kidnappet på Filippinene 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Idar Kåre Sekkingstad, fetteren til kidnappede Kjartan Sekkingstad, ble varslet om hendelsen av Kjartans storebror i morgentimene i dag.

– Det er helt uvirkelig. Det har nok ikke gått helt opp for meg ennå, sier Idar Sekkingstad..

TV 2 treffer ham i familiens bedriftslokaler i Apalvågen i Fjell kommune. Store deler av Sekkingstadfamilien driver i firmaet i eller søsterselskap innenfor samme bransje. Idar er blant dem som er på jobb i dag.

– Vi kan ikke legge ned på grunn av dette, men klart, dette er en spesiell dag. Det er vanskelig å fatte, sier han.

Fetteren Kjartan har bodd utenlands i flere år, men kommer alltid hjem til jul. Han er fortsatt medeier i familieselskapet, og er hjemme og jobber noen ganger i året.

De siste årene har han blant annet vært med å drive Mariniaen på Samal på Filippinene, hvor kidnappingen skjedde. Her kan seilbåter legge til og få en overhaling. Kjartan er en erfaren sjømann, og har blant annet seilt fra Canada til Fillippinene. Fetteren hans forteller at han ikke forstår hva som kan ligge bak kidnappingen. 

– Jeg har aldri hørt ett ord om at Kjartan har vært redd. Det har aldri vært noe sånt, verken bråk eller uro i området. Dette kom veldig overraskende på oss alle, sier Sekkingstad.

Odd Kåre Sekkingstad er kidnappede Kjartans storebror. 

Han sier til TV 2 at det er veldig tøft for familen. 

– Vi tar dette veldig tungt. Det har ikke gått opp for oss ennå.

Odd Kåre sier at det er vanskelig å gjøre seg noen tanker om hva som skjer videre i saken.

– Det er utfordrende når vi ikke vet hvem som står bak. Hvis vi får vite det, kan vi få en indikasjon på hvordan de går frem, basert på hva de har gjort før, sier Sekkingstad.

Broren har bare snakket positivt om stedet hvor han holdt til og drev marinaen. 

– Det har blitt beskrevet som fredelig og rolig. Man har hørt historier fra Filippinene, men sjelden derfra, sier han.