Se hvordan han "tryller" bort bulken

Kan det være så enkelt? SE VIDEO:

Å bulke bilen er kjedelige greier.  Inn på verksted, oppretting og lakkering – alle som har opplevd dette vet at det tusenlappene flyr fort avgårde.

Men kanskje kan det gjøre enklere? Mye enklere..?

Se bare i videosnutten over. Den kommer fra Thailand, og viser en kar som ikke akkurat må oppsøke noe bilverksted for å få fikset bilen!

Aldri 100 prosent

Nei, han nøyer seg med en kasserolle med varmt vann – og deretter noen kjappe håndbevegelser.

Kan det virkelig være så enkelt? Vi spør Brooms bilekspert Benny Christensen:

– He he, dette er vel ikke helt som vi gjorde det da jeg jobbet på bilverksted, nei! Her er det viktig å merke seg at reparasjonen gjøres på en støtfanger i plastmateriale, og ikke i stål. Jeg har sett slike reparasjoner vært gjort tidligere - dog med varmepistol og ikke varmtvann - men aldri noen som har blitt 100 prosent. Maks 70-95 prosent, om man er heldig og skaden er på et gunstig sted, sier Benny.

Dette kan spare deg for tusenvis av kroner

Bedre med liten bulk ...

– Ja, for det er vel fort gjort at lakken sprekker også?

– Absolutt, og da er det ingen vei tilbake. Da må delen lakkes. Ofte kommer man heller ikke like lett til på innsiden, som på bilen i denne videoen. Innenfor her er jo ofte støtfangerbjelke, spylertank, innerskjermer og andre ting.

– En bulk som er så stor som den på bildet, vil ofte etterlatte seg riper også, samt bøye fester, slik at passformen ikke lenger stemmer. Men tross alt: Det er bedre med en liten skade enn en stor skade! Likevel er jeg nok litt usikker om jeg vil anbefale noen å gjøre dette hjemme, avslutter Benny.

Og vi kan jo legge til: Hvis du likevel gjør det, eller har gjort det: Da vil vi gjerne høre fra deg! Send e-post til redaksjonen@broom.no

Bulket og stakk av – så kom politiet på sykkel!