– Solskjær er en inspirasjon for hele klubben

Kristiansund kan sikre seg et sensasjonelt opprykk til Tippeligaen med hjelp av tidligere Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Solskjærs tidligere klubb Molde mot Strømsgodset på C More og TV 2 Sumo onsdag kl. 18.00

Etter den oppløftende fjerdeplassen i 1. divisjon i fjor, har Kristiansund BK tatt ytterligere steg denne sesongen.

Seks serierunder før slutt ligger Kristiansund på andreplass i OBOS-ligaen med 43 poeng – seks poeng bak serieleder Sogndal.

– Strukturert jobb i flere år
Kristiansund Ballklubb, som er en sammenslåing av Kristiansund Fotballklubb og Clausenengen Fotballklubb, ble stiftet så sent som i 2003 og har aldri tidligere spilt i Norges øverste divisjon.

– Det har vært jobbet strukturert i mange år. Vi har hatt en sportslig resultatforbedring hvert år, selv om klubben kun er inne i sin 12. sesong siden vi ble stiftet. Dersom vi blir nummer fire eller bedre vil pilen fortsatt peke oppover. Årsaken er først og fremst at vi har en homogen og fin spillergruppe, og flinke trenere og ledere som har utviklet en vinnerkultur, sier klubbens daglige leder Kjetil Thorsen til TV 2 Sporten.

– Solskjær en inspirasjon for hele klubben
En av bidragsyterne til Kristiansunds suksess er Ole Gunnar Solskjær.

I løpet av sesongen har den tidligere Manchester United-stjernen både på treningsfeltet og med råd til klubbledelsen.

– Den viktigste årsaken til resultatene denne sesongen er først og fremst spillerne og trenerne. Ole Gunnar har imidlertid erfaring med tanke på det å bygge klubb og han skaper interesse for klubben. I motsetning til klubben så har Solskjær vært i lignende situasjoner før og vet hva det betyr å kjempe i toppen. Han deler sine tanker om klubbutvikling og gir innspill til trenerne. Alt dette gjør Solskjær frivillig, og han er også med og bidrar på klubbens alderbestemte lag og ungdomsavdeling. Han ønsker dette for å gi noe tilbake til lokalmiljøet. Vi merker jo at det er litt spesielt hver dag Solskjær setter foten sin innom klubbhuset, forklarer Thorsen.

Treneren tok kontakt
Hovedtrener Christian Michelsen var den som først tok kontakt med den tidligere Molde -og Cardiff-treneren.

– Min assistenttrener Ole Olsen er gamletreneren til Ole Gunnar og har hatt stor betydning for Solskjærs karriere. Jeg har selv vært så heldig å fått spille sammen med Solskjær og kjenner ham godt. Siden han bor hjemme i Kristiansund spurte jeg om Solskjær hadde anledning til å bidra. Han har vært på treningene, og noen ganger ledet dem alene, og noen ganger kun trent spissene. Solskjær er en svært opptatt mann, men det er en inspirasjon både for trenerne og spillerne at han har deltatt på treningene, forteller Christian Michelsen til TV 2 Sporten.

Daglig leder Kjetil Thorsen minner om at Kristiansund er en liten klubb, men tror klubben skal makte å håndtere et opprykk denne sesongen.

Tror Kristiansund kan takle Tippeligaen
– Jeg mener at vi er godt nok rustet. Vi har klare tanker om Tippeliga-spill, enten det blir neste år eller om to år. Klubbens uttalte mål er å være blant de 20 beste klubbene i Norge, svarer Thorsen, og fortsetter:

– Da klubben ble stiftet var målet å spille i 1. divisjon innen fem år og i Tippeligaen innen ti år. Det var et arbeidsredskap, men ikke nødvendigvis en plan vi skulle følge. Men vi har bygget stein på stein de siste årene, samtidig som vi ser at vi har overprestert med tanke på klubbens budsjett og størrelse, påpeker han.

Kristiansund BK har allerede startet utbyggingen av en ny stadion som skal oppfylle kravene til Tippeliga-spill.

– I fjor startet vi på bygging av en ny stadion. Målet vårt er å komme dit at arenaen blir godkjent for Tippeliga-spill. Kravene til å spille i OBOS-ligaen og i Tippeligaen er ikke så veldig forskjellige. Klubben har noen utfordringer med infrastruktur som går på det sportslige. Men denne sesongen blir en ny erfaring som vil løfte klubben videre, enten det ender med at opprykk eller om vi blir nummer sju, konstaterer han.

Gir sultne spillere æren
Trener Christian Michelsen gir en sulten spillergruppe æren for at Kristiansund BK kan sikre seg et smått sensasjonelt opprykk.

– Vi har en ambisiøs spillergruppe som har tro på det vi driver med. Det er en blanding av unge og erfarne sultne spillere som får energi av å prestere sammen. Vi er en ambisiøs sammensveiset gjeng som gir alt på trening hver dag, og nå er vi blitt så gode at vi er med i toppen av OBOS-ligaen, roser Michelsen.

– Men samtidig er vi veldig ydmyke, og vet at ikke mange poeng skiller fra toppen av tabellen til midten av tabellen. Det er seks kamper igjen, og avslutningen på sesongen blir et rotterace. Vi har ambisjoner om å smake på opprykk, enten det blir denne sesongen eller neste år. Vi vil aldri være redd for et opprykk, slår han fast.

Drømmer om Molde i tellende kamp
Drømmen er å møte Molde i lokalderby i Norges øverste divisjon en gang i fremtiden.

– Vi har et godt forhold til Molde og snakker mye sammen om erfaringer og lignende. Men å møte Molde i en tellende kamp hadde vært utrolig morsomt både for klubben og for Kristiansund som by. Det hadde vært utrolig stort å møte Molde, og noe hele byen ville vært stolt over, sier Kristiansunds suksesstrener.