SVINERI: Ponni-Sverige skaper skandaleoverskrifter i svenske medier. FOTO: Ljungby Ridklubb Facebook/skjermdump Expressen.
SVINERI: Ponni-Sverige skaper skandaleoverskrifter i svenske medier. FOTO: Ljungby Ridklubb Facebook/skjermdump Expressen.

Ny fylleskandale i Ponni-Sverige

– Noen hadde tisset i maten.

I går fortalte TV 2 historien om 15 år gamle Klara som ble kastet ut av det nordiske mesterskapet i ponniridning som følge av en snapchat-video som angivelig avslørte at hun drakk under Ponni-EM.

Nå rammes ponni-Sverige av en ny fylleskandale.

Fulle foreldre og deres barn oppførte seg regelrett som griser på et ponnistevne i svenske Ljungby. De saboterte både bane, anlegg og arrangement.

Ljungby rideklubb er Sveriges største arrangør av ponny-konkurranser. Hvert år har de nærmere 4500 starter. De er derfor vant med å ha konkurranser, men det er sjelden det blir slike tilstander som i helgen.

– Dessverre var det foreldre der som ikke bare spiste uten å drikke en del. Noen ble fulle og ødela stemningen. Det var bråk på oppstillingen i tillegg til at noen hadde tisset i matserveringen, sier konkurransesjef Mali Larsson til Ridsport, ifølge Expressen.

Barn som deltok ødela ogå banen med å flytte hinder og bytte ut hinder. I tillegg ble en garderobe oversvømt etter at noen hadde tettet både toalett og vasker med papir. 

Nå lover det svenske rideforbundet å ta tak i det hele.

– Vi kommer til å kontakte arrangøren i dag og spørre hva som har skjedd. Vi har en alkoholpolicy. Det skal ikke være alkohol i forbindelse med idrettsarrangement. Om dette stemmer rimer det ikke med vårt verdigrunnlag, sier forbundets informasjonssjef Lotta Amnestål.

Denne nulltoleransen var også den de brukte da de kastet Klara (15) ut av det nordiske mesterskapet.