Drømmetreff fra Haavi i norsk storseier

– Det er en fantastisk scoring, skryter landslagssjefen.

Norge tok ledelsen ved Ada Hegerberg etter 19 minutters spill. Åtte minutter senere doblet Lyon-spilleren ledelsen med en flott scoring i lengste hjørne.

Norge hadde god kontroll på vertene og seks minutter etter hvilen økte Emilie Haavi ledelsen. LSK-spilleren driblet bort flere spillere, før hun satte ballen opp i nettaket fra distanse. Ti minutter etter økte samme spiller til 4-0 fra kort hold.

Skryter av tomålsscoreren

4-0 ble også sluttresultatet i den kasakhstanske hovedstaden Astana.

– Vi scorer fire praktfulle mål, og Emilie klinker den i krysset igjen som hun gjorde mot Skottland, sier landslagssjef Roger Finjord til TV 2.

– 3-0-scoringen til Haavi er fantastisk. Hun har tro på seg selv og har ferdigheter og et rykk som gjør at hun kan prege internasjonale kamper. Hun har fått tillit og viser at hun er verdig den tilliten.

Tomålsscorer Haavi var også meget fornøyd med to mål, men var pragmatisk når hun ble bedt om å beskrive målet.

– Jeg gikk innover i banen, slik som jeg liker å gjøre, og klinte til. Ballen snek seg inn, så det var deilig, sier Haavi til TV 2.

Se scoringen i videovinduet øverst. Video fra Fotball Media.

– Veldig imponert

Finjord advarte før kampen mot at Kasakhstan var tøffere enn de fleste trodde. Hegerberg og Haavi gjorde at det så enkelt ut.

– Jeg er veldig godt fornøyd og veldig imponert over profesjonaliteten de viser. Vi spiller bedre enn vi hadde forventninger til på forhånd selv om vi har høye forventninger, sier den nye landslagssjefen.

– Det er en enorm arbeidsinnsats fra hele laget, særlig fra frontleddet. Alle tok på seg Felleskjøpet-draktene og jobbet knallhardt.

Dårlig bane

Oppgjøret bar for øvrig preg av at det ble spilt på en naturgressbane av dårlig kvalitet.

Seieren gjør at gruppefavoritt Norge har fått en perfekt start på EM-kvalifiseringen. Norge er i gruppe med Østerrike, Wales og Israel, i tillegg til Kasakhstan.

EM i 2017 arrangeres i Nederland.

Roger Finjords utvalgte leder nå gruppen med sine tre poeng, à poeng med Østerrike. Med seieren står Roger Finjord bokført med to seirer på like mange kamper som landslagstrener.

– Ser ikke slike resultater så ofte

Forrige uke banket Norge Skottland 4-0 i en treningskamp. Det var Finjords første kamp som landslagssjef etter at han tok over for Even Pellerud som hovedtrener for fotballjentene.

– Det er vel litt tidlig å melde at vi er 4-0-spesialister, men åtte mål på to kamper er veldig bra, sier Haavi.

– Det er gøy med en god start, men det er viktig ikke å ta helt av. Alt har ikke vært perfekt i disse to kampene. Det er fortsatt ting å jobbe med, men de gode resultatene gir en positiv energi i gruppen.

– Det er godt å få to 4-0-seirer ute i Europa. Det er resultater man ikke ser så ofte i toppfotballen. Vi klarte å vinne 4-0 mot et meget godt skotsk lag, men så brukte vi det som inspirasjon isteden for hvilepute. Det er jeg imponert over, sier Roger Finjord.

Neste kamp for Norge er mot Wales om noen måneders tid.

(NTB/TV 2)