Stein-Robin Bergh er avskjediget.  FOTO: PRIVAT / PRIVAT
Stein-Robin Bergh er avskjediget. FOTO: PRIVAT / PRIVAT

Politibetjent avskjediget på grunn av facebook-bråk 

Stein-Robin Bergh er avskjediget som politibetjent i Hedmark politidistrikt. Ytringer på sosiale medier er årsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag formiddag opplyste politimester Tormod Bakken i Hedmark politidistrikt at Stein-Robin Bergh ikke får fortsette i jobben.

- Å gå til det skritt å avskjedige en medarbeider i politiet er meget alvorlig og spesielt, både for den det gjelder, hans nærmeste, kollegaer og arbeidsgiver, sier politimester Tormod Bakke.

Skjelte ut Stoltenberg og Tajik

Det er kontroversielle ytringer som er årsaken til avskjedigelsen av 53 år gamle Bergh, som har jobbet som etterforsker på Kongsvinger politistasjon.

Politibetjenten har blant annet kalt tidligere statsminister Jens Stoltenberg et "krapyl". I sommer skrev han følgende  om Hadia  Tajik, da sistnevnte var kritisk til å forby terrorforherligende utsagn:

– Sånne sitter på Stortinget - selvsagt for AP. La oss hylle terrorister! Er ho tilhenger av ABB også? Fan?

Sparket for andre gang

Det er ikke første gang Berghs ytringer får konsekvenser. Han ble også høsten 2013 avskjediget av ansettelsesrådet i Hedmark politidistrikt, men den gang ble vedtaket opphevet av det sentrale ansettelsesrådet i politiet.

Tjenestemannen fikk i mars 2014 i stedet en ordensstraff i form av skriftlig irettesettelse. I rådets vedtak den gang framgikk det at «gjentatt utilbørlig atferd» kan føre til en strengere reaksjon. 

NTB/ Tv2