Slik er håndballjentenes siste tropp før VM-uttaket

Thorir Hergeirsson offentliggjorde troppen til EM-kvalifiseringskampene tirsdag.

Thorir Hergeirsson offentliggjorde i dag uttaket til kvinnelandslaget i håndballs EM-kvalifiseringskamper mot Hviterussland og Litauen i oktober.

De kampene er de siste håndballjentene spiller før uttaket til håndball-VM. Det er derfor grunn til å tro at dette er ganske likt VM-troppen.

– Det er viktig å presisere at dette ikke er et VM-uttak, sa imidlertid Thorir Hergeirsson før han offentliggjorde de utvalgte.

– Dette er de spillerne som best kan få oss gjennom disse to kampene, men kjernen i VM-laget finner du her, utdyper Hergeirsson til TV 2.

Han har tatt ut 17 spillere til kvalifiseringen, deriblant tre målvakter. Til VM kan man bare ta med seg 16 stykker.

Dette er de uttatte til EM-kvalifiseringen:

Målvakter:
Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg, Katrine Lunde

Utespillere:
Mari Molid, Veronica Kristiansen, Heidi Løke, Stine Skogrand, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Linn Jørum Sulland, Pernille Wibe, Anniken Obaidli, Betina Riegelhuth, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem, Sanna Solberg, Emilie Hegh Arntzen.

Onsdag blir det offentliggjort en tropp til med spillere som skal ut i rekruttkamp mot Danmark. Der vil det nok også finnes VM-aktuelle spillere.

Ingen av spillerne tatt ut i troppen er debutanter for a-landslaget, men troppen inneholder både Amanda Kurtovic som var tilbake etter skade tidligere i år - og stjerneskuddet Anniken Obaidli fra Molde.

– Anniken er en spiller i flott utvikling og en spiller for fremtiden, sier Hergeirsson til TV 2.

– Hun er ikke en spiller som skal dra lasset her, men er klar for et innhopp.

EM-kvalifiseringen blir mer sett på som en formalitet og en forberedelse til VM.

– Håndballtinget har bestemt at håndballjentene skal kjempe om medaljer i hvert mesterskap, men vi har ikke hatt lagets målsetningsprosess ennå.