UMULIG: Yaya Touré er sikker på at ingen vil kunne gjenta det Arsenal gjorde i 2003-2004-sesongen.  FOTO: RICHARD SELLERS
UMULIG: Yaya Touré er sikker på at ingen vil kunne gjenta det Arsenal gjorde i 2003-2004-sesongen.  FOTO: RICHARD SELLERS

– Det vil aldri bli noen nye «invincibles» 

Yaya Touré mener det er umulig å kopiere Arsenals prestasjon fra 2003-2004-sesongen.

Etter fem strake seire og 11-0 i målforskjell ble betegnelsen «invincibles» igjen vekket til liv i Englands øverste divisjon.

Manchester City så rett og slett uovervinnelige ut, og man øynet muligheten til å gjenta en «umulig» bragd.

Så ble det bråstopp for de lyseblå. Etter lørdagens 1-2-tap hjemme for West Ham må Fotball-England vente nok et år for å se om et lag klarer å gjenskape Arsenals 38 ubeseirede kamper fra 2003-2004-sesongen.

Ifølge Yaya Touré er ventetiden forgjeves.

– Det vil aldri skje igjen

– Jeg er en konkurransemann, og fotball handler om å være en konkurransemann. Men gjennom 38 kamper vil du ikke gå ubeseiret 38 ganger. Det er umulig slik Premier League er nå, sier midtbanestrategen.

– Det er ingen enkle kamper lenger. Ligaen forbedrer seg kontinuerlig, og jeg klarer ikke se at noe lag vil gjenta det Arsenal gjorde i 2004. Aldri.

Touré utelukker derimot ikke at det kan skje utenfor balløya.

– I Spania og Frankrike kan det nok hende. Men ikke i England.

Saken fortsetter under bildet

«INVINCIBLES»: Arsenal-laget som gikk ubeseiret gjennom Premier League i 2003-2004. Foto: arsenal.com
«INVINCIBLES»: Arsenal-laget som gikk ubeseiret gjennom Premier League i 2003-2004. Foto: arsenal.com

– Ikke overrasket av å se Palace slå Chelsea

Med større økonomiske muskler blant de mindre klubbene i Premier League har mange klart å beholde sine stjerner. Mange har også hentet inn oppsiktsvekkende navn.

– Alle lag bruker mye penger nå, og skaffer seg store navn. Se på West Ham og Leicester. Og hva med Stoke, som henter spillere fra Barcelona, sier Touré.

Crystal Palace stod for kanskje sommerens største overgangsbombe da de lokket Yohan Cabaye tilbake til England fra PSG.

– Du blir ikke lenger overrasket av å se Chelsea tape hjemme for Crystal Palace. Premier League er knallhardt, selv for de antatt sterkere lagene.

– Bra for ligaen at vi tapte

Selv om det ble tap i helgens kamp mot West Ham har City likevel to poengs avstand ned til byrival United på toppen av Premier League.

Touré er klar på at de statistiske rekordene betyr lite når alt kommer til alt.

– Det som teller er siste dag av sesongen og om du står igjen med ett eller flere troféer. Det er alt som betyr noe for meg.

– Vi har en lang vei å gå, og jeg tror faktisk det var bra for ligaen og de engelske supporterne at West Ham slo oss, avslutter Touré.