Tinas mor til TV 2 om drapssiktelsene: – Jeg hadde rett. Det var ikke bare én

STAVANGER (TV 2): Det har vært noen tøffe dager for Torunn Austdal Rasmussen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hun bodde i andre etasje der borte, og hadde utsikt mot båtene, sier Tina Jørgensens mor og peker mot datterens siste bosted før hun ble drept for 15 år siden.

Sist onsdag ble en mann i Lyngdal pågrepet og siktet for drapet, eller medvirkning til drapet. Det har vært noen tøffe dager for mammaen Torunn Austdal Rasmussen.

– Den første tanken var: Kan det være mulig? Går det an etter 15 år? Men det er dette jeg har håpet på. Hvordan reaksjonen skulle bli, visste jeg ikke. Det er jo noe du går og tenker på hele veien og håper at «en dag vil det skje». Jeg har aldri gitt opp, men da det kom, stoppet alt, hele verden, sier hun til TV 2.

Se hele intervjuet med Tinas mor i videovinduet øverst!

– Var ikke bare én

Torsdag ble ytterligere tre lyngdøler pågrepet og siktet i saken. TV 2 har vært i kontakt med alle de fire siktedes advokater. De minner om at deres klienter kun er siktet, og at ingen av mennene erkjenner straffskyld.

– Da hadde jeg rett: Det var ikke bare én. Fra dag én har jeg sagt at Tina var så fysisk sterk. Hun var som en villkatt, broren hennes klarte ikke å holde henne. Han og jeg har alltid sagt at det umulig kan ha vært bare én som har vært med på dette, sier Tinas mor til TV 2. 

Mandag fortalte politimesteren i Rogaland at de etter hvert vil granske seg selv, og se om de har gjort en god nok jobb i Tina-saken. Torunn Austdal Rasmussen synes det er på sin plass, og sier hun lar fortiden hvile nå.

– Jeg har vært uenig med politiet mange ganger.

– Hva synes du om politiets arbeid nå?

– Det synes jeg er helt fenomenalt. Jeg fikk fra første dag personlig kontakt, og har fått oppdateringer hele veien, og i forkant av pressekonferanser.

Mamma Torunn forteller at hun har fått mye oppmerksomhet de siste dagene, og at hun blir rørt av alle som engasjerer seg og sender varme tanker.

– Jeg har aldri fått så mye varme og omtanke noensinne. Det er rett og slett fantastisk, sier hun rørt.

Hun håper nå på at det kommer tilståelser i saken.

– Jeg har aldri følt at jeg har vært nærmere målet enn nå, men du vet aldri.