Stabæk-leder anklager «Bruttern» for å påvirke dommeren

Kåre Ingebrigtsen beskyldes for å bevisst prøve å snakke på motstanderen kort.

Et ørlite snev av spenning ble til game, set og nesten match i «gullkampen» på Lerkendal forrige helg. Rosenborg la beslag på de gjeveste Tippeliga-medaljene da de slo Stabæk 1-0.

Bæringene kan likevel snyte trønderne for en dobbel. Onsdag er det en ny duell mellom klubbene og rammen er semifinale i cupen:

– Jeg tror faktisk vi overrasket Rosenborg i den kampen. Vi skal snyte trønderne for enda et gull, og da må vi vinne på onsdag, sier Stabæks sportsdirektør, Inge André Olsen.

– Påvirker dommerne

Og med det er ordkrigen i gang. Olsen, og især Bob Bradley, skal også ha bitt seg merke i at «Bruttern» til stadighet forsøkte å påvirke dommer Svein-Erik Edvartsen, som dømte kampen på Lerkendal i forrige serierunde.

– Han er hele tida ute og fekter. Kåre er ekstremt opptatt av å påvirke dommeren og snakke på våre spillere gult kort. Det er dårlig lederskap, sier Olsen.

TV 2 har vært i kontakt med Edvartsen. Hamar-dommeren kjenner seg ikke igjen i Olsens karakteristikk av Ingebrigtsen:

– Jeg kan bare snakke for de fem kampene jeg har dømt Rosenborg i år, og jeg har ikke oppfattet at Kåre Ingebrigtsen forsøker å påvirke oss til å gi kort til motstanderlaget i større grad enn andre, sier Edvartsen.

– Bevisst strategi

Heller ikke Ingebrigtsen forstår kritikken fra Bærum.

– Å påvirke dommeren? Hvordan i all verden skulle jeg få til det? spør Ingebrigtsen.

– Er du overrasket?

– Ja, jeg må si det. Jeg lever i kampen og er ikke enig i alle avgjørelser, men det er langt fra noe forsøk på å påvirke dommeren.

Den forklaringa går ikke hjem på Nadderud:

– Når det gjentar seg så mange ganger, som vi opplevde det i den kampen, kan det nesten virke som en bevisst strategi. Rosenborg er det største og beste laget i Norge. Vi prøver å leve opp til det, og da mener jeg at treneren deres burde opptrådt som et godt forbilde, avslutter Olsen.