Farmen-Erling: – Det blir et spetakkel uten like med den bikkja

Rabbagasten Bajas skaper rabalder på Farmen-gården.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag fikk man se årets 14 Farmen-forpaktere flytte inn på Løntjernbråten gård i Eidsvoll, der de skal leve 100 år tilbake i tid i 11 uker.

Til stor glede for deltakerne får de også selskap av en liten valp, som har mye energi og er en smule rampete. Derfor får han det passende navnet Bajas. 

Det blir tidlig klart for deltakerne at de må ha en plan for den videre oppdragelsen, for Bajas er ikke stueren ennå. André Fredriksson (50) mener alle må være konsekvente og ikke gi Bajas mat ved bordet.

– Hvis han får dårlig mat, så får han diaré og det er noe dritt å ha inne, sier Mads Fosdal (28) tydelig enig med André.

Deltakerne reagerer

Når kvelden kommer blir det et spørsmål om Bajas skal få sove på rommet med deltakerne, eller alene på kjøkkenet.

Med Erling Nesbø (48) i front, blir de til slutt enige om å lære Bajas å sove på kjøkkenet. 

Se video øverst i artikkelen.

Dyretolken Vibeke Hoff (61) forsvarer Erling, og skjønner at han vil Bajas vel.

– Han er ikke slem på noen som helst måte. Han mener det godt, og at det blir riktig for Bajas. Han prøver bare å ta ham vekk fra situasjoner han ikke skal være i, sier Vibeke.

– Det blir en kamp

Kvelden ender godt, og Bajas tar ikke skade av å sove alene på kjøkkenet. Men Erling legger ikke skjul på at Bajas kan bli en utfordring fremover.

– Det kommer til å bli et spetakkel uten like med den bikkja. Nå fikk vi holdt ham utenfor soverommet i natt, og det var veldig positivt. Hunden var ganske rolig i natt, bortsett fra at han ikke har lært seg å gå på do ute, så det blir en kamp, sier Erling.

Farmen ser du på TV 2 mandag og onsdag kl. 21.40, samt søndag kl. 20.00.