Joey Barton nærmer seg kampklar, og kan få sin debut mot Derby i kveld FOTO: PETER BYRNE / PA / NTB SCANPIX
Joey Barton nærmer seg kampklar, og kan få sin debut mot Derby i kveld FOTO: PETER BYRNE / PA / NTB SCANPIX

I kveld kan Barton få sin Burnley-debut

Har du savnet Joey Barton?

Se Derby-Burnley på TV 2 Sport Premium og Sumo kl. 20.45!

Etter noen turbulente sesonger i QPR, ble Joey Barton noe overraskende klar for Burnley. Et Burnley-lag som etter en noe treg start på sesongen nå har fire strake seirer, og som håper å skape mer trøbbel for et Derby-lag som etter en skuffende sesongstart, endelig ser ut til å være på gang.

Barton har ikke spilt en A-lagskamp siden QPR ble ydmyket mot Leicester i siste ligarunde forrige sesong. På tirsdag spilte han sin andre reservelagskamp og scoret i seieren mot Everton. Nå er han klar for debut.

– Det ser bra ut. Han har nå avsluttet tredje uke i sin personlige sesongoppkjøring. Vanligvis tar slike ting fem uker, men han trenger ikke nødvendigvis bli holdt tilbake såpass lenge. Har har arbeidet veldig hardt, og han viser et sterkt ønske om å bli en del av det vi holder på med her, sier Burnley-manager Sean Dyche til Lancashire Telegraph.

– Han forstår hvordan vi spiller, og vi håper han kan bidra, sier Dyche.

Lokalavisen mener det er ganske sannsynlig at Barton kan spille en rolle allerede i kveldens TV 2 Sport Premium-sendte kamp mot Derby.

Det er stilt høye krav til tidligere Mourinho- og Ancelotti-assistent Paul Clement i Derby. Men etter de fem første ligakampene, sto Clement og Derby fremdeles uten en seier. Men etter å ha hentet to midtbanespillere for til sammen over 100 millioner kroner på Deadline Day, ser det nå bedre ut, og Derby har vunnet sine to siste. I tillegg har de styrket trenerstaben med tidligere storscorer Kevin Phillips.

I kveld kommer den til nå tøffeste testen mot et lag Derby kun har tatt to poeng mot på de ti siste forsøkene (to uavgjorte – åtte tap).

– Vi måtte vente en stund på den første seieren. Nå har vi tatt to på rad borte, og det er på tide med sesongens første hjemmeseier også, sier Clemenet til Derby Telegraph.

– Klubben har ny styreformann, ny manager, ny trenerstab og mange nye spillere. Vi vil bli bedre utover i sesongen, slår han fast.

Han er heller ikke umiddelbart med på at kveldens kamp er den tøffeste til nå.

– Vi har møtt Middlesbrough og Leeds hjemme og Birmingham borte. Det er veldig tøffe kamper. Men vi kan ikke gjøre annet enn å fokusere på neste kamp. Og dette er en nøkkelkamp for oss. Vi møter et lag som har rykket ned fra Premier League, og som kjemper med oss om opprykk, og vi er på jakt etter sesongens første hjemmeseier. De har vunnet fire strake ligakamper, og de r et veldig godt organisert lag.

– Vi forventer en tøff kamp, men er samtidig sikre på at vi kan gjøre jobben.

Fredrik Ulvestad rekker dessverre ikke tilbake fra skade til denne kampen, men Joey Barton kan få sin debut.