Tutta legger seg flat etter golfbråket

Suzann Pettersen har beklaget på Instagram.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Suzann Pettersen ble sentrum for verdens golfoppmerksomhet under Solheim Cup søndag.

Tutta ble anklaget for å være usportslig da hun påpekte et regelbrudd av amerikanerne. Motspiller Allison Lee plukket opp ballen før hun hadde lov.

Les mer om saken her. Se sakens kjerne i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra Eurosport Norge.

Nå legger hun seg flat via sin Instagram-konto.

– Jeg er er sønderknust og oppriktig lei meg for at jeg ikke tenkte på det større bildet i kampens hete, skriver hun.

– Jeg gjorde mitt beste for laget og jeg satte kampen og poenget som vi kunne tjene foran det å være sportslig og sporten golf i seg selv. Jeg føler jeg har sviktet laget mitt og jeg er lei meg.

Hun fikk massiv kritikk etter hendelsen, og redaktør i Norsk Golf, Magnus Sveen, mener det var en klok avgjørelse å beklage.

– Det var nok veldig lurt. Det var ikke noen vei ut av uføret. Alt var uheldig for henne på alle måter. Europa tapte kampen og Tutta kom veldig dårlig ut av det, sier Sveen til TV 2.

– Det er også veldig imponerende at hun gjør det. For etter å ha stått så sterkt på sitt så krever det ganske mye å faktisk legge seg så flat som det hun gjør.

– Var det viktig for henne å skvære opp med USA?

– Hun har bodd i USA i hele sin karriere og konkurrerer med dem uke etter uke. Det eneste hun kunne gjøre var å legge seg flat for å redde vennskapet og omdømmet sitt der borte. Hun har jo egentlig ikke brutt en regel, men det er alt dette andre. Og når hele Europa i tillegg er mot Suzann Pettersen etter dette, så viser det at hun hadde feil akkurat i dette tilfellet. Derfor er hun nå raus, smart og ydmyk som faktisk gjør helomvendig.

Sa det stikk motsatte

For det er en reell helomvending fra Suzann Pettersen. Etter hendelsen så mente hun fremdeles at hun hadde gjort det rette.

– Jeg er ikke bekymret for omdømmet, sier hun til Norsk Golf.

– På tidspunktet da dette skjedde ønsket vi å se putten. Vi gjorde ingenting feil. Det var de som brøt reglene. Man burde kanskje vanligvis gitt den putten, men på det tidspunktet av matchen mente både Charley og jeg at det var en putt vi ville se, fortsetter hun.

Lagkameratene prøvde imidlertid å få den norske golfstjernen til å snu tidlig.

Svenske Annika Sörenstam og lagkaptein Carina Koch prøvde å overtale henne til å gå med på å dele poenget de tjente med amerikanerne.

– Vi er enig med deg i at de har gjort feil, men du kommer til å se ut som en stjerne om du kan fikse det her, sier hun så man kan tydelig høre det gjennom klippet du ser øverst i denne saken.

Fikk massiv kritikk

Pettersen fikk massiv kritikk etter hendelsen.

Det amerikanske laget vekslet mellom å være oppløst i tårer og forbannet etter hendelsen.

– Man gjør ikke slik mot konkurrentene sine. De kunne ha vunnet det 18. hullet, eller det kunne blitt et halvt poeng på hver. Dette er bare bullshit slik jeg ser det. Jeg syns det har vært en god uke for kvinnegolf, men dette har lagt en demper på alt. Det er ingen måte å rettferdiggjøre dette på. Jeg bryr meg ikke om hva de sier, sa kaptein Juli Inkster.

Men også resten av golfverden raste mot Pettersen.

– Jeg er fryktelig redd for at det hun har bygget opp gjennom godt spill i 15 år, er revet ned i løpet av sekunder. Folk har kort hukommelse, sa tidligere golfproff Per Haugsrud til NTB, mens twitter kokte over av mishagsytringer mot Tuttas prestasjon.

– Nei, nei, nei, Suzann Pettersen. Det er ikke slik du vinner i golf, selv mot amerikanere. Trekk det tilbake, ellers vil du være svertet for alltid, skrev CNNs Piers Morgan..

Her er hele oppdateringen på norsk:

«Jeg har aldri følt meg verre og virkelig lei meg for det som skjedde søndag på det 17. hullet på Solheim Cup

Jeg er så lei meg for at jeg ikke tenkte på det større bildet i kampens hete og midt i konkurranse. Jeg gjorde mitt beste for laget og satte den ene kampen og poenget som vi kunne tjene foran god sportsånd og spillet golf i seg selv. Jeg føler det som om jeg skuffet laget mitt, og for det er jeg lei meg.

Til det amerikanske laget: Dere har en strålende leder i Juli som jeg har alltid har sett opp til og som jeg respekterer så mye. Da jeg visste at jeg måtte gjøre opp for meg hadde jeg en prat med henne før vi dro fra Tyskland i morges og fortalte henne hva jeg virkelig føler om dette. Jeg ønsket at hun skulle vite at jeg er lei meg.

Jeg håper det amerikanske laget vil tilgi meg og vite at jeg har lært en verdifull lærepenge om hva som er virkelig viktig i denne fantastiske sporten golf som har gitt meg så mye i livet.

Til golf-fans som så konkurransen på TV: Jeg er lei meg for hvordan jeg oppførte meg. Jeg kan være så mye bedre og det å være en ambassadør for denne fantastiske sporten betyr mye for meg.

Solheim Cup har vært en stor del av min karriere. Jeg skulle ønske jeg kunne endre søndag på grunn av mange ting. Det kan jeg dessverre ikke.

Denne uken ønsker jeg å gå videre mot en ny mulighet til å vinne Solheim Cup tilbake for Europa i på den riktige måten. Jeg ønsker å jobbe hardt for å vinne tilbake tilliten og troen på meg som en spiller som spiller golf hardt, rettferdig og på den riktige måten.»

I've never felt more gutted and truly sad about what went down Sunday on the 17th at the Solheim Cup.  I am so sorry for not thinking about the bigger picture in the heat of the battle and competition. I was trying my hardest for my team and put the single match and the point that could be earned ahead of sportsmanship and the game of golf itself! I feel like I let my team down and I am sorry. To the U.S. team, you guys have a great leader in Juli , who I've always looked up to and respect so much. Knowing I need to make things "right," I had a face to face chat with her before leaving Germany this morning to tell her in person how I really feel about all of this. I wanted her also to know that I am sorry. I hope in time the U.S. team will forgive me and know that I have learned a valuable lesson about what is truly important in this great game of golf which has given me so much in my life. To the fans of golf who watched the competition on TV, I am sorry for the way I carried myself. I can be so much better and being an ambassador for this great game means a lot to me. The Solheim Cup has been a huge part of my career. I wish I could change Sunday for many reasons. Unfortunately I can't.  This week I want to push forward toward another opportunity to earn the Solheim Cup back for Europe in the right way. And I want to work hard to earn back your belief in me as someone who plays hard, plays fair and plays the great game of golf the right way.

Et bilde publisert av Suzann Pettersen (@suzannpettersen)