ØIF Arendal vant topp-oppgjøret mot Elverum

ØIF Arendal var best da forrige sesongs seriemester møtte sluttspillmesteren.

SEIER: Magnus Jøndal og ØIF Arendal har startet med tre strake seirer. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

ØIF Arendal står med tre av tre mulige seirer i eliteserien i håndball etter å ha vunnet en thriller mot sluttspillsmesterne Elverum 31-30.

Klubben fra Aust-Agder leder ligaen med ett poeng på Haslum og FyllingenBergen. Mot Elverum var det jevnt og tøft.

Til pause sto det riktignok 15-11, men i annen omgang kom Elverum sterkt. Med fem minutter igjen hadde gjestene knappet inn ledelsen til 29-27, men serielederen beholdt roen og vant 30-31. Nikolaj Mehl hadde muligheten til å utligne like før slutt, men bommet på mål. Det var Elverums første tap for sesongen.

Bodø måtte se seg slått 23-30 i Sandefjord mot Runar. Klubben fra Nordland, som ble nummer to i ligaen, cupen og sluttspillet forrige sesong, står overraskende uten poeng i sesonginnledningen.

Nyopprykkede Viking er ett av lagene som har slått Bodø, men hjemme mot Halden gikk det ikke like bra. Rogalendingene tapte 25-34 mot østfoldingene. (©NTB)