NY KLUBB: Jorge Jesus meldte overgang fra Benfica til Sporting i sommer. AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA
NY KLUBB: Jorge Jesus meldte overgang fra Benfica til Sporting i sommer. AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA

Sjekk Rekdals mandagstrippel!

Kamper fra Sverige og Portugal står på kupongen - les ekspertanalysen.

Annonse:

ÖSTER - OSKARSHAMN (1. DIV SÖDRA) H: 1,50 U: 3,50 B: 4,45
Division 1 Södra, altså nivå tre i svensk fotball. Det er Trelleborg og Örgryte som topper divisjonen, Öster må vinne for å holde følge med Örgryte i kampen om opprykk. Med seier her ligger de fem poeng etter. Öster hadde en dårlig start på sesongen, og var svake i sommer med blant annet cuptap for amatørlaget Somaliska. Nå er de 4-1-0 på de fem siste, og uavgjorten kom borte mot serieleder Trelleborg. Kraftig formheving. Oskarshamn ligger seks poeng etter Öster, og har også vært bra i det siste med tre seire og en uavgjort. Allikevel er det Öster som ser sterkest ut nå, og de er et bra hjemmelag.

Spill TV 2 Premier League-manager!

BRAGA - MARITIMO (PRIMEIRA) H: 1,60 U: 3,20 B: 4,20
Portugisisk Primeira Liga. Sporting Braga kom på fjerdeplass på tabellen forrige sesong, et godt stykke bak de “tre store”. De tok en fin 1-0 seier over Slovan Liberec på bortebane i Europa League i midtuka, og er et sterkt hjemmelag. De var 11-3-3 på hjemmebane forrige sesong, og tapene kom for de tre store, altså Benfica, Sporting og Porto. De har vunnet begge hjemmekampene over Nacional og Boavista så langt. Maritimo fra Funchal på Madeira har tatt fem poeng på de første fire kampene, og det er først og fremst hjemme de skinner. De har til og med tatt poeng fra Porto hjemme på ferieøya. Sist ble det 5-2 over Vitoria Setubal der. Braga er ganske greie favoritter hjemme på spesielle Estadio Municipal de Braga, stadion vi husker fra EM i 2004 bygget inn i et gammelt steinbrudd.

Sjekk alle oddstipsene - nye hver dag!

SPORTING - NACIONAL (PRIMEIRA) H: 1,20 U: 4,80 B: 7,50
Primeira Liga. Det skapte fullstendig oppstandelse i Portugal da Benficas rekord-trener Jorge Jesus plutselig meldte overgang til erkefienden Sporting i sommer. Nå har han påtatt seg oppgaven med å gjøre Sporting til en maktfaktor i Europa, backet av pengesterke folk fra Angola. Sporting tapte 1-3 for Lokomotiv Moskva i Europa League på torsdag, men hjemme i Portugal er de naturligvis en maktfaktor. De topper med ti poeng, samme som Porto og ett foran erkefienden Benfica. Nacional kom på syvende plass forrige sesong, tre poeng foran sin erkerival Maritimo. De er et typisk øy-lag som plukker desidert flest poeng hjemme. Det har vi også sett i innledningen av denne sesongen, Nacional har tapt begge bortekampene og vunnet begge hjemmekampene. Disse lagene møttes i mai, da vant Sporting 2-0. Det er svært lite sannsynlig at Nacional får noe ut av denne.