PÅ FLUKT: Det er denne mannen politiet jakter på etter pistoldramaet i Oslo lørdag. Dette bildet ble tatt ved Møllergata etter hendelsen.  FOTO: POLITIET / TIPS@TV2.NO
PÅ FLUKT: Det er denne mannen politiet jakter på etter pistoldramaet i Oslo lørdag. Dette bildet ble tatt ved Møllergata etter hendelsen. FOTO: POLITIET / TIPS@TV2.NO

Politiet vet hvem pistolmannen er

Politiet har identifisert mannen som lørdag stakk av fra en utlendingskontroll og truet til seg en bil ved bruk av en pistol i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet sier saken er høyt prioritert, men at mannen fortsatt ikke er pågrepet, opplyser Oslo politidistrikt til NRK.

Bevæpnet politi fant bilen i enden av Fredensborgveien i Oslo sentrum.  FOTO: JONAS FABRITIUS CHRISTOFFERSEN / TV 2
Bevæpnet politi fant bilen i enden av Fredensborgveien i Oslo sentrum. FOTO: JONAS FABRITIUS CHRISTOFFERSEN / TV 2

Episoden inntraff klokken 13.15 lørdag, da Politiets utlendingsenhet kontrollerte en mann som ifølge passet var makedonsk statsborger. Under kontrollen la han plutselig på sprang.

– I Hausmanns gate tok han fram en pistol og truet til seg en bil. Han viste pistolen til politifolkene som fulgte etter, før han kjørte av gårde, fortalte operasjonsleder Martin Todnem til NTB lørdag.

Ropte «pistol, pistol!»

Den 58 år gamle mannen som ble fratruet bilen, er uskadd, men berørt av hendelsen. 

– Jeg sto parkert utenfor en butikk i Hausmanns gate og ventet på kona som var inne i butikken, forteller bileieren til TV 2 lørdag. 

Mannen med pistol hadde plutselig revet opp den ene bildøren. 

– Jeg ble ikke truet direkte, men han hadde pistolen synlig i høyrehånden mellom seg og bilen. Han hadde to sivile politifolk etter seg som ropte «Pistol, pistol!». Da skjønte jeg alvoret og kom meg ut av bilen, sier 58-åringen.

Den etterlyste mannen kjørte til Deichmanske bibliotek ved regjeringskvartalet der han satte ifra seg bilen og på la på sprang på ny.

(TV 2 / NTB)