BREVET: Her er brevet Estella skrev til sønnen Aron (13). FOTO: FACEBOOK / PRIVAT
BREVET: Her er brevet Estella skrev til sønnen Aron (13). FOTO: FACEBOOK / PRIVAT

Estellas ultimatum til sønnen (13) endret oppførselen hans totalt

Moren fant en kreativ måte å lære tenåringen å sette pris på det han har. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brevet til den amerikanske moren Estella har den siste tiden eksplodert på Internett. Adressaten er hennes 13 år gamle sønn Aron, som ifølge moren ikke visste å sette pris på det han hadde. 

De to hadde forleden hatt en uoverensstemmelse om sønnens uvaner, som endte med at Aron sa til den uføretrygdede moren at «det er i alle fall en av oss som tjener penger». 13-åringen drar nemlig inn noen få kroner på en YouTube-konto han har, der han legger ut videoer, melder CBS News

Her er brevet Estella skrv til sønnen Aron (13). Først ble 13-åringen rasende, men etter hvert endret tonen seg.  FOTO: FACEBOOK / PRIVAT
Her er brevet Estella skrv til sønnen Aron (13). Først ble 13-åringen rasende, men etter hvert endret tonen seg. FOTO: FACEBOOK / PRIVAT

Skrev ultimatum til sønnen

Neste dag hadde moren tatt fra ham klærne, dyna, lekene og lyspærene på rommet. Alt som lå igjen var et brev fra moren, der hun blant annet skriver at det virker som om sønnen har glemt at han bare er 13, og at hun er moren hans. 

Deretter skriver hun at han må betale sin halvdel av både leien, strømregningen, internettkostnadene og matbudsjettet, dersom han skal fortsette å oppføre seg som han har gjort. 

I tillegg må han rydde og vaske i leiligheten på faste dager, eller betale henne et gebyr når hun vasker. 

«Hvis du bestemmer deg for at du heller vil være min sønn, i stedet for romkamerat, så kan vi reforhandle vilkårene», avslutter moren brevet. 

Brevet har altså eksplodert på Facebook, og har blitt delt av nesten 100.000. I tillegg nærmere 15.000 kommentert under bildet av brevet, og moren hylles for å ta et oppgjør med sønnen. 

Angrende synder

Men det er ikke den viktigste effekten av brevet. Etter at Aron hadde lest brevet, stormet han ut av leiligheten i raseri, men kom tilbake som en angrende synder. 

«Unnskyld, mamma. Jeg er veldig lei meg. Jeg tok feil, og jeg gikk over streken. Hva kan jeg gjøre for å fortjene å få tilbake tingene mine», sa sønnen, ifølge CBS. 

Så begynte han å utføre pliktene moren listet opp for ham, og hun sto ved sitt ord og ga ham tingene tilbake. 

– Jeg vet at han vet at det ikke handlet om at han skulle betale penger. Det handlet om å vise takknemlighet, sier moren.