SKUTT: Her fraktes kvinnen bort etter å ha blitt skutt av politiet. Hun er fortsatt innlagt på Ullevål sykehus. Foto: Tips@tv2.no
SKUTT: Her fraktes kvinnen bort etter å ha blitt skutt av politiet. Hun er fortsatt innlagt på Ullevål sykehus. Foto: Tips@tv2.no

Grønland-skytingen: Politiet har ennå ikke avhørt kvinnen

– Kommer ikke til å bli avhørt i dag på grunn av hennes tilstand, sier politiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Follo har hatt et ønske om å avhøre kvinnen i slutten av 30-årene søndag, men opplyser i formiddag til TV 2 at kvinnens helsetilstanden gjør at dette blir utsatt. 

– Etter en samlet vurdering av hennes helsetilstanden har vi kommet frem til at det ikke blir noe avhør i dag som tidligere planlagt. Kvinnen er fortsatt innlagt på Ullevål sykehus, og vi har kontakt med sykehuset for å finne ut når et avhør lar seg gjennomføre, sier politiadvokat Lars Reinholdt-Østbye til TV 2. 

Politiet fortsetter i dag med å avhøre vitner, og få en oversikt over hendelsesforløpet.

Skutt av politiet

Den norsk-somaliske kvinnen ble skutt av politiet fredag ettermiddag da hun, ifølge politiet, var i ferd med å hogge etter en yngre gutt. Politiet mente de dermed ikke hadde annet valg enn å skyte kvinnen. Skytedramaet fant sted i en bygård på Grønland i Oslo. 

Kvinnen ble fraktet av politiet til sykehuset og har fått behandling der for moderate skader.

Vitner TV 2 har snakket med er svært kritiske til at politiet skjøt, og mener de kunne løst saken på en annen måte. 

Siktet for drapsforsøk

Lørdag opplyste politiet at trebarnsmoren ble siktet for drapsforsøk.

– Vi har siktet kvinnen for å ha forsøkt å drepe et lite barn. Siktelsen er alvorlig, og vi etterforsker saken med de ressurser vi har tilgjengelig, sa Reinholdt-Østbye til TV 2 i går.

Ber om rettspsykiatrisk vurdering

Kvinnen har fått oppnevnt forsvarer Kjell T. Dahl, som lørdag var på sykehuset for å besøke kvinnen.

– Jeg har bedt politiet om at det blir oppnevnt rettspsykiatriske sakkyndige for en vurdering av henne på grunn av hennes tilstand, sier Dahl til TV 2.

Gutten som ble truet med kniv har fått oppnevnt Marius Dietrichson som bistandsadvokat. Han ønsket søndag ikke å uttale seg noe om saken.