Tutta slaktes etter motstanderklage

– Jeg trodde ikke noen kunne «utskurke» Diego Costa, men Suzann Pettersen klarte det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se situasjonen Tutta slaktes for i videovinduet øverst! Video med tillatelse fra Eurosport Norge.

Suzann Pettersen havnet i begivenhetenes sentrum på siste dag av Solheim Cup.

Tutta og hennes europeiske lagvenninne vant runden, men ikke før etter at Suzann Pettersen hadde sagt fra om et regelbrudd.

Amerikanske Alison Lee tok opp ballen på et tidspunkt hun ikke kunne, fordi Tutta og Europa ikke hadde gitt bort putten til amerikanerne. Lee trodde nok at putten var gitt bort og at hun ikke måtte slå ballen i hullet da Tuttas lagvenninne gikk av greenen.

Da Pettersen ga beskjed om dette ble det bestemt at Europa vant hullet. Europa leder nå 10-6 før de avsluttende singelrundene.

I golfmiljøet blir dette betraktet som usportslig og amerikanerne var alt annet enn fornøyd. Et par av spillerne tok til tårene etter situasjonen.

– Er det slik de vil spille, skal de få det slik, sa USA-kaptein Juli Inkster til Golf Channel.

– Man gjør ikke slik mot konkurrentene sine. De kunne ha vunnet det 18. hullet, eller det kunne blitt et halvt poeng på hver. Dette er bare bullshit slik jeg ser det. Jeg syns det har vært en god uke for kvinnegolf, men dette har lagt en demper på alt. Det er ingen måte å rettferdiggjøre dette på. Jeg bryr meg ikke om hva de sier.

Pettersen ble sågar oppfordret av stjernespiller Annika Sörenstam til å gjøre om på det.

– Vi er enig med deg i at de har gjort feil, men du kommer til å se ut som en stjerne om du kan fikse det her, sier hun så man kan tydelig høre det gjennom TV-sendingen.

Litt senere har europas lagkaptein Carin Koch tatt litt mer parti med Pettersen.

– Det var tydelig at putten ikke var gitt bort, og både Suzann og Charly Hul var enige om at de ville få henne til å slå slaget, sier Koch til Golf Channel.

– Lagvenninnen prøvde å rope til henne, men det var for sent. Hun har tabbet seg ut og vi syns synd på henne, men hun brøt reglene.

Det hører med til historien at Alison Lee på lørdag ble advart to ganger etter at hun plukket opp ballen for tidlig.

Og at dette til syvende og sist var dommerens avgjørelse.

– Alison sa hun trodde hun hørte noe, om det var fra publikum eller noe annet vet jeg ikke. Lagvenninnen hørte ingenting, og verken golferne eller caddiene på det europeiske laget sa noe, forklarer dommer Dan Maselli til Golf Channel.

– Det er en åpning i reglene for at hun kan få legge ballen ned igjen om hun ble forstyrret, men det var ingenting i mine undersøkelser som gjorde at jeg kunne gi henne retten til å legge ballen ned igjen.

Norske eksperter er ikke imponert over handlingen uansett i sporten som fremfor noen er gentlemans.

– Dette legger en demper på en kjempematch. Man skal ikke vinne for enhver pris, sa ekspertkommentator  og tidligere golfer Henrik Bjørnstad på Eurosport.

Noen går enda lenger.

Den britiske journalisten Andy Dunn skriver følgende på Twitter:

– Jeg trodde ikke noen kunne «utskurke» Diego Costa denne helgen, men Suzann Pettersen har akkurat klart det.

Fotballspilleren Diego Costa havnet i begivenhetenes søkelys under Premier League-kampen mellom Arsenal og Chelsea. 

Både TV 2-kommentator Øyvind Alsaker og Arsenal-manager Arséne Wenger omtalte Costas oppførsel som «motbydelig» etter at Chelsea-spilleren slapp med gult da Gabriel Paulista ble utvist - til tross for at han både slo og kloret motspillere.

Mirror-journalisten ble retweetet av tidligere tysk landslagsspiller i fotball Dietmar Hamann:

– Har noen, noen gang, sett usportslig opptreden som den Suzann Pettersen viste i dag morges, skriver Hamann.

CNN-programleder Piers Morgan  engasjerte seg også i saken.

– Nei, nei, nei, Suzann Pettersen. Det er ikke slik du vinner i golf, selv mot amerikanere. Trekk det tilbake, ellers vil du være svertet for alltid, skriver han.