Savnet turgåer funnet i god behold

Mannen i 30-årene som var meldt savnet etter en fjelltur lørdag er funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som var meldt savnet etter en tur i fjellene i Sogn og Fjordane ble funnet i god behold søndag ettermiddag, opplyser politiet på Twitter. 

– Mannen er funnet. Han er om bord i Sea King og er i god behold. Ubeskrivelig godt å høre, skriver Sogn og Fjordane politidistrikt på Twitter.

Politiet startet søndag morgen en stor leteaksjon etter mannen som var meldt savnet etter han ikke hadde hørt fra seg siden lørdag kveld.

Mannskaper fra politiet og Røde Kors deltok i leteaksjonen. Et Sea King-helikopter med varmesøkende kamera, Airlift og sivilforsvaret ble også satt inn.

Mannen ble meldt savnet etter at han la ut på tur mellom Flåm og Gudvangen i Sogn og Fjordane lørdag morgen, på det som skulle være en dagstur. Søndag morgen hadde ingen hørt fra mannen, som ikke skal ha vært rustet for overnatting.

Søndag formiddag var flere letemannskaper fra politiet, Røde Kors og sivilforsvare ute i skog- og fjellområdene. Etter flere timer med leting, ble mannen funnet klokken 14.33 søndag.

Ifølge politiet hadde mannen kun med en gammel mobiltelefon og litt nistemat. Han skal ikke ha vært godt kjent i området.