Premier League

– United-spillerne kastet susper og sko på Ronaldo

Superstjernens forfengelighet plaget ikke Sir Alex Ferguson, men lagkameratene er en annen historie...

Cristiano Ronaldo gikk fra å være en talentfull unggutt til å bli en fullblods superstjerne i Manchester United.

Han gikk også fra å være relativt ukjent til å bli et ungpikeidol som også er kjent for sitt utseende – og kanskje å være over gjennomsnittet opptatt av det.

At Ronaldo står på tå på alle lagbilder med Real Madrid er et utslag for forfengelighet, men det er langt fra det eneste.

Forfengeligheten plaget ikke daværende Manchester United-manager Sir Alex Ferguson, men kanskje mer portugiserens lagkamerater.

– Man må omfavne det. Å jobbe med store egoer plager ikke meg, sier Ferguson i et intervju med The Telegraph.

– Du kunne se Ronaldo stå foran speilet og nyte synet. Men det var en bra forfengelighet. De andre spillerne kastet susper, sko og alt mulig på ham, men det plaget ham ikke det minste.

I ettertid har portugiseren vokst seg enda større, både i fysisk og kommersiell forstand. Han har en egen undertøyskolleksjon og er med i utallige reklamekampanjer.

Sammenligner Ronaldo med Cantona

Ferguson mener det store egoet også betyr en større vinnervilje for å kunne forsvare seg selv. Dermed utvikler de seg også i det som betyr noe: på fotballbanen.

Manager-legenden sammenligner Ronaldo med en annen storhet i historien til Manchester United: Eric Cantona.

– Jeg snakket med Cantona hver dag. Han var en undervurdert og interessant mann. Han trengte å bli forsikret om at han var i rett klubb, og han var i den rette klubben. På treningsfeltet fikk du aldri et eneste problem med Cantona. Noen ganger ville han komme inn på trening med et trist uttrykk og man lurte på hva som var i veien. Men med en gang han varmet opp og begynte å trene så gikk det bra, forklarer Ferguson.

– Ronaldo var en annen slik. En fin, fin gutt. Han er gjennomført profesjonell.

Slik overbeviste han spillerne

Sir Alex Ferguson ble hyllet for å gjennomføre mirakler med sitt Manchester United.

Ofte følte man at han fikk mer ut av laget enn det spillermateriellet skulle tilsi. Det underbygges av hvordan det har gått med laget etter at han ga seg. 

I intervjuet, der han også igjen forteller om svigerinnens dødsfall som gjorde at han valgte å trekke seg tilbake for å tilbringe mer tid med konen, forklarer han litt om managerfilosofien som har gjort ham så suksess.

– Du må selge deg selv inn til spillerne. «Jeg er her bare for en grunn. Å hjelpe deg å bli den beste du kan være. Å være det best mennesket du kan være. Å tjene så mye penger som overhodet mulig.» Jeg føler jeg gjorde det ganske bra i Manchester United. De var mine spillere. De gjorde at jeg hadde suksess. Jeg skylder dem den lojaliteten.