PISTOLDESPERADO TRUET TIL SEG BIL MIDT I OSLO:

– Han hadde to sivile politifolk etter seg som ropte «Pistol, pistol!»

OSLO SENTRUM (TV 2): Store politistyrker jakter på en bevæpnet mann som truet til seg en bil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet opplyser til TV 2 lørdag kveld at de fortsatt søker etter mannen, og ikke har pågrepet noen i saken. 

– Jeg sto parkert utenfor en butikk i Hausmansgate og ventet på kona som var inne i butikken, forteller mannen som ble truet med pistol til å gi fra seg bilen – midt på høylys dag i Oslo sentrum.

Det var kort tid etter klokken 13 lørdag at dramaet utspant seg: Etter å ha stukket av fra en ID-kontroll med Politiets utlendingskontroll, ranet mannen til seg en Toyota på Grünerløkka:

Ut av det blå kom våpendesperadoen stormende, rev opp døren på førersiden og sa at mannen (58) skulle komme seg ut av bilen: 

– Han hadde to sivile politifolk etter seg som ropte «Pistol, pistol!». Da skjønte jeg alvoret og kom meg ut av bilen, sier han. 

– Kom meg ut av bilen

– Jeg ble ikke truet direkte, men han hadde pistolen synlig i høyrehånden mellom seg og bilen. Jeg kom meg ut av bilen, han hoppet inn og svingte ut mot Grünerløkka.

Deretter skal to politimenn ha kommet løpende med våpen. 

– Nå drar jeg hjem og tar det med ro, ringer forsikringsselskapet for å få en leiebil til i morgen.

Til alt hell kom mannen selv ikke fysisk til skade. Selve ranet skjedde i Hausmanns gate, et par hundre meter nordøst for Regjeringskvartalet.

Tilfeldig kontroll

Det hele begynte da Politiets utlendingsenhet hadde tilfeldig kontroll i Calmeyers gate, rett ved Sentrum politistasjon: En mann ble stoppet med et makedonsk pass og mens tjenestemennene sjekket ID-papirene hans, la han på sprang og dro opp et skytevåpen.

– Litt etter klokken ett i dag så har politiet kontroll av en person på Grünerløkka. Mens politiet kontrollerer han, så løpet han fra stedet, sier innsatsleder Svend Bjelland til TV2.no.

Politiet ønsker at publikum tar kontakt, men de oppfatter ikke mannen som farlig.

– Det ender i Torggata, hvor han kommer med våpen og truer til seg en bil. Det blir da en kort forfølgelse. Et vitne forteller hvor bilen har kjørt, og det ender med at bilen blir funnet dumpet i Fredensborgveien, fortsetter Bjelland.

Siste sikre observasjon er ved Regjeringskvartalet. Mannen har dermed beveget seg vestover i sentrum.

Politiet beskrev først mistenkte som en mann fra Midtøsten, men har senere presisert at de ser etter en 36 år gammel mann fra Makedonia.. Han har på seg en sort piqueskjorte, jeans og sorte joggesko.

Politiet leter nå tilsynelatende med utgangspunkt i Hammersborg torg og i området rundt Deichmanske bibliotek. Det er uklart hvilken retning mannen kan ha tatt videre derfra, men politiet kjenner i det minste trolig mannens identitet.

Slik så fronten på bilen ut etter den ville ferden opp Hausmanns gate til Fredensborgveien. FOTO: ALEXANDER KLANDERUD / TV 2
Slik så fronten på bilen ut etter den ville ferden opp Hausmanns gate til Fredensborgveien. FOTO: ALEXANDER KLANDERUD / TV 2

TV 2 oppdaterer saken.